Irak'tan Türkiye'ye 'PKK'ya operasyon' desteği

Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra Irak'ın kuzeyine büyük bir operasyon başlatma hazırlığı yapan Türkiye'ye Irak'tan 'biz hazırız' mesajı geldi

Google Haberlere Abone ol
Irak'tan Türkiye'ye 'PKK'ya operasyon' desteği

Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi’nin Türkiye’ye, ‘PKK’ya karşı işbirliğine hazırız’ mesajı ilettiği açıklandı. Cuburi, perşembe günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. BBC Türkçe’nin haberine göre, Cuburi’nin sözcüsü Abdülmelik Hüseyni, meclis başkanının Ankara’ya PKK’nın faaliyetlerinden duyduğu rahatsızlığı da ilettiğini söyledi.

Hüseyni görüşmelerde, “Bağdat kendi topraklarında PKK gibi silahlı grupların barınmasını istemiyor” mesajı verildiğini, PKK’nın bölge güvenliğine tehdit oluşturmasından rahatsız olduklarını aktardı. 

Son olarak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın mayısa kadar biteceğini, Irak’ta da PKK’ya karşı büyük operasyon yapılacağını söylemişti. TSK ve ÖSO’nun 20 Ocak’ta başlattığı operasyonda bugün Afrin’in kent merkezinde kontrol sağlandı. Bakan Çavuşoğlu söz konusu açıklamasında, “Afrin harekatı mayıs ayına kadar biter. Irak’ta da PKK’ya sınır ötesi operasyon olacak, Irak yönetimi ile birlikte yapacağız. Afrin harekatı bitmese de iki operasyonu aynı anda yürütecek kapasitemiz var” demişti.

Yorumlar

adnan güzel ırakta bizde bu katillerden hainlerden kurtulalaım