İptal edilen otobüs seferleri protestosuna polis müdahale etti

Ankara’da ulaşım hakkı adı altında düzenlenen otobüs seferleri protestosuna polis biber gazi ile müdahale etti.Ankara’da bir grup vatandaş Egen Mahallesi’ne giden belediye otobüsü seferlerinin iptal edilmesini protesto etti. Eyleme CHP Milletvekilleri...

Google Haberlere Abone ol
İptal edilen otobüs seferleri protestosuna polis müdahale etti

Ankara’da ulaşım hakkı adı altında düzenlenen otobüs seferleri protestosuna polis biber gazi ile müdahale etti.

Ankara’da bir grup vatandaş Egen Mahallesi’ne giden belediye otobüsü seferlerinin iptal edilmesini protesto etti. Eyleme CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Hüseyin Aygün ve Muhammet Işık da destek verdi.

Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bulunan otobüs duraklarında toplanan grup bir süre otobüslere binmeme protestosunda bulundu. Daha sonra gelen bir otobüse kart okutmadan binen vatandaşlar otobüsün Ege Mahallesi’ne gitmesi halinde kart okutacaklarını ifade ettiler. CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Hüseyin Aygün de ücretsiz olarak vatandaşlarla birlikte otobüslere bindi. Bir grup protestocuyu alan otobüs duraktan hareket etti. Daha sonra durağa otobüs gelmemesi üzerine vatandaşlar yoldan geçen başka bir otobüsün önünü kesti. Bunun üzerine protestocular ile polis arasında gerginlik yaşandı ve polis biber gazı ile protestoculara müdahale etti.

Daha sonra dağılan grup tekrar otobüs durağında toplandı. Bazı protestocular ile vatandaşlar arasından gerginlik yaşanırken bazı vatandaşlar ise Ramazan olması nedeniyle polisin biber gazı kullanması nedeniyle polise tepki gösterdi.

CİHAN

Yorumlar