İpek Yolu’nun barış anahtarı bütün dünya liderlerine gönderilecek

‘Tarihi İpek Yolu Üzerinde Bulunan Kervansaray Oteller Birliği Ağı’nın temelleri düzenlenen törenle Gaziantep Şirehan Otel’de atıldı.

Google Haberlere Abone ol
İpek Yolu’nun barış anahtarı bütün dünya liderlerine gönderilecek

‘Tarihi İpek Yolu Üzerinde Bulunan Kervansaray Oteller Birliği Ağı’nın temelleri düzenlenen törenle Gaziantep Şirehan Otel’de atıldı. İşadamı Tahir Tekin Öztan, İpek Yolu barış anahtarını bütün dünya liderlerine gönderecek.

Binlerce yıl kültürler arası etkileşimin ilham kaynağı olan ve antik dönem ticaret yolları arasında en önemlisi olarak bilinen İpek Yolu özlenen günlerine kavuşacak. İpek Yolu üzerinde bulunan ve geçmişte tüccarların ve ticaret kervanlarının konakladığı tarihi kervansaray otelleri uluslararası bir ağda toplayan projenin ilk adımı Şirehan Otel’de düzenlenen törenle startını aldı. Yapılan ilk anlaşma Hidden Bay Otel Sahibi Jae Ho Kim, Dunhuang Culture Hotel Yöneticisi Peter Wong ve Şirehan Otel İşletmecisi Tahir Tekin Öztan arasında imzalandı.

Gaziantep ve dünya için önemli bir tarihi gün olarak nitelendirilen törende açılış konuşmasını yapan Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Başkanı Young Hoon Kwaak, bu projenin hayata geçirilmesinde 3 önemli ismin olduğunu ifade ederek “20 yıldır pozitif enerjisiyle pozitif katkılarıyla ipek yolu ruhunun yediden canlandırması yolunda bana ilham kaynağı olan Peter Wong. O her zaman İpek Yolu üzerinde bulunan kültür otellerinin varlığını bilhassa genç nesillerin geçmişi yaşayabilmeleri amacıyla ne kadar önemli olduğundan bahseder dururdu. Peter Wong’un yine dünyanın birçok şehrinde çok muhteşem kültür otelleri var. İkinci isim ise Şirehan Otel Sahibi ve işletmecisi Tahir Tekin Öztan’dır. Beni en çok tesir altında bırakan Sayın Öztan’ı gerek yaşam tarzında gerek yaptığı işin takibinde ve hayat felsefesindeki tutarlılığı beni etkilemiştir.” dedi.

Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan da en büyük hayali olan İpek Yolu üzerindeki tarihi kervansaray otel ağlarının oluşması yönündeki ilk adımın başarıyla atıldığına dikkat çekti. Öztan, “Bundan sonraki süreçte bu yol üzerinde Çin’den Avrupa’ya kadar olan bütün ülkeler ve kültürler kültürel alışveriş için önemli etkinliklerin gerçekleştiği merkezler olarak faaliyet gösterecektir. İnşallah Gaziantep için ve ülkemiz için güzel bir çalışma olacak. Sonuç olarak kültürü ve sanatı olmayan şehir, sanayisiyle hiçbir yere gelemez. Önce kültür ve sanat olmalıdır. 300 yıl önce burada kurulan fabrika var mı? Yok. Ama yıllar önce inşa edilen bu sanat eseri yerinde duruyor ve bizler buradayız. Burası daha uzun yıllar hizmet edecek” dedi.” şeklinde konuştu.

Öztan’a ayrıca WCO tarafından dünya vatandaşlık beratı verildi. CİHAN

Yorumlar