İpek Üniversitesi, Birleşmiş Milletler gibi

Eğitim öğretime 2013 yılında hizmet vermeye başlayan İpek Üniversitesi, 55 farklı ülkeden öğrencisiyle kısa sürede uluslararası üniversite özelliğine kavuştu.

Google Haberlere Abone ol
İpek Üniversitesi, Birleşmiş Milletler gibi

Eğitim öğretime 2013 yılında hizmet vermeye başlayan İpek Üniversitesi, 55 farklı ülkeden öğrencisiyle kısa sürede uluslararası üniversite özelliğine kavuştu.
Dünyanın çok farklı yerinden öğrencilerin bulunduğu üniversitenin Ankara’daki kampüs binası, bu yapısıyla adeta Birleşmiş Milletler’e (BM) döndü.
Moğolistan’dan Panama’ya; Endonezya’dan Gine’ye; Tanzanya’dan Çin’e kadar dünyanın çok farklı coğrafyalarından öğrenci üniversitede eğitim görüyor. 55 farklı ülkeden gelen öğrencilerin 30’dan fazla dünya dilini konuştuğu üniversite kampüsü bu yapısıyla Birleşmiş Milletler binasını andırır hale geldi. Öğrencilerin kendi aralarında daha çok İngilizce ve Türkçe ile anlaştıkları üniversitede gelecekte hedef dünyadaki tüm ülkelerden öğrencileri bünyesine katmak.

“AMACIMIZ, ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR ÜNİVERSİTE ORTAMI”

Rektör Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan ortaya çıkan manzarayı ‘’Yeni bir üniversite modeli olan üniversitemizde, dünya kültürlerinin en az bir öğrenciyle temsil edildiği çok kültürlü bir üniversite ortamını amaçlıyoruz. Tüm dünya renklerini üniversite kampüsümüzde bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bunun içinde daha ilk yıldan farklı ülkelerden öğrencileri üniversitemizle buluşturduk.” şeklinde anlattı.

55 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİ VAR

Üniversitenin Uluslararası Öğrenci Ofisi Müdürü Ömer Becerik ise yurt dışından öğrencilerin kendilerini tercih etmeleriyle ilgili olarak, “Dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrencilerimiz kendilerini bir aile ortamında bulduklarını sıkça dile getirmeleri bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi oldu. Şu anda 55 farklı ülkeden öğrencimiz var. İlerleyen dönemde bu sayı artarak devam edecektir.’’ dedi.

YABANCI ÖĞRENCİLER NE DEDİ

İpek Üniversitesi’nde okuyan dünya öğrencilerinin görüşleri ise şöyle;
Bilegt Shurkhuu (Moğolistan, Uluslararası İlişkiler Bölümü) : “Güzel bir üniversite olarak görüyorum. Tercihimi hem görsel hem de eğitim kalitesini bildiğim için İpek Üniversitesi’nden yana kullandım.”
Austin Espinosa ( Panama, Siyaset Bilimi Bölümü ) : “Mükemmel bir üniversite. Çok büyük bir kampüse sahip ve oldukça büyük görünüyor. Burada olmaktan mutluyum.”
Ediye Kataman (Kırım Özerk Cumhuriyeti, Film Tasarımı Bölümü) : “Persfpektifi geniş bir yer. Mimari planı çok etkileyici. Öğrenci arkadaşlarımı çok seviyorum. Öğretmenlerimizde çok başarılı buluyorum.”

Firdavs Haidarov Mahmadnazarovich (Tacikistan, Ekonomi Bölümü ) : “Burada olmaktan çok mutluyum ve çok sevinçliyim. En önemlisi de öğretmenlerimiz ve öğrenci arkadaşlarım oldukça iyiler. Bana çok iyi davranıyorlar. Burada çok güzel arkadaşlıklar kurdum.”

XWita Novita Handayani (Tacikistan, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ): “İpek Üniversiteli olmak çok hoş bir duygu. Tesisler veya kampüs çok büyük ve geniş. Çok modern bir kampüs. Üniversitenin bu gelişmiş ve lüks durumu bana göre çok etkileyici.”

Amadu Yalo ( Gine, İşletme Bölümü ): “Şahsen ben İpek Üniversitesini çok sevdim. Buraya gelmeden önce bizlere tanıtımda bahsedilen tüm imkanlar burada mevcut. Eğitim sistemi ve hocalarımızı çok beğendim. Teşekkür ederim.”

CİHAN

Yorumlar