İP Genel Başkanı Perinçek: Yatağan geçilmez, Kemerköy geçilmez, Yeniköy geçilmez

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki enerji ve maden işçilerinin direniş çadırını ziyaret etti. Yatağan Termik Santrali girişinde Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin...

Google Haberlere Abone ol
İP Genel Başkanı Perinçek: Yatağan geçilmez, Kemerköy geçilmez, Yeniköy geçilmez

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki enerji ve maden işçilerinin direniş çadırını ziyaret etti.

Yatağan Termik Santrali girişinde Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin tarafından karşılanan Perinçek, enerji ve maden işçilerine seslendi. İşçi Partisi olarak 1 Mayıs'ı bu yıl Yatağan'da başlatacaklarını belirten Perinçek, "Bu kurumlar, sizlerin emeğinin, alın teri olan bu kurumları düşmana çiğnetmeyeceğiz. Bu kaleleri vermeyeceğiz. Yatağan kalesini, Kemerköy kalesini, Yeniköy kalesini, buralar Çanakkale'dir. Çanakkale geçilmez, Yatağan geçilmez Kemerköy geçilmez, Yeniköy geçilmez. Bu emek mücadelesinde, bu vatan mücadelesinde bütün Türkiye halkı, İşçi Partisi, bu milletin alın terini savunan bütün örgütler, bu vatanın bağımsızlığını savunan herkes sizinle beraberdir." dedi.

Perinçek, Yatağan'daki direnişte sonuna kadar maden ve enerji işçilerinin yanında olacaklarını kaydederek, "Bu mücadelede kararlılığınız, azminiz, yılmayan çalışkanlığınız ve çetin mücadeleniz sayesinde zaferle çıkacağız. Buradaki zaferine ben de geleceğim. Davullarla, zurnalarla hep birlikte kutlayacağız. O zafer gününe kadar, İşçi Partisi, işçi sınıfının Yatağan işçisinin emrindedir. Buraya hangi musibet gelirse gelsin haber vereceksiniz, geleceğiz, her türlü belayı sizlerle göğüsleyeceğiz. Bu kaleyi vermeyeceğiz. Bu cumhuriyet kalesini vermeyeceğiz. Bu kaleyi düşmanlara vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar