İntihar eden çocuk gelinin eşi ve ailesine 'cinsel istismar' suçu davası

Adana’da kendisinden 8 yaş büyük E.E. tarafından zorla kaçırılıp nikâhsız evlendirildikten sonra kendini asarak intihar ettiği iddia edilen çocuk gelin 15 yaşındaki K.

Google Haberlere Abone ol
İntihar eden çocuk gelinin eşi ve ailesine 'cinsel istismar' suçu davası

Adana’da kendisinden 8 yaş büyük E.E. tarafından zorla kaçırılıp nikâhsız evlendirildikten sonra kendini asarak intihar ettiği iddia edilen çocuk gelin 15 yaşındaki K.U.’nun ölümüyle ilgili mahkeme takipsizlik kararı verdi.

Gayri resmi evlendirilmesiyle ilgili kocası E.E. ile anne ve babası hakkında “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık E.E., gayri resmi evliliği kabul etti. K.U. ile uzun süre nişanlı kaldıklarını belirten E.E., kaçarak birlikte olduklarını ve ailelerin de düğün yaptığını ifade etti. Sekiz ay evli kaldıklarını hatırlatan E.E., “Eşim, gerçek yaşının büyük olduğunu söyledi. Suç işleme kastım yoktu.” dedi.

E.E.’nin annesi M.E. ve babası A.E. ise birbirini seven çiftin düğünlerini yaptıklarını dile getirdi. Sanık E.E.’nin kızını zorla kaçırdığı için gayri resmi düğün yapmak zorunda kaldıklarını ileri süren K.U.’nun babası E.U. ise kızının intihar ettiğini düşünmediğini savundu. K.U.’nun ölmeden 10 dakika önce arayıp, ‘baba beni kurtar’ dediğini aktaran E.U., “Eve gittiğimde lambaları yanmıyor, telefonlara cevap vermiyorlardı. Öldürüldüğünü düşünüyorum.” diye konuştu. Kızın annesi Y.U. da kızını hastanede doğurduğunu ve yaşının doğru olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, K.U.’nun yaşının tespiti için hastaneye müzekkere yazılmasına; ayrıca ‘kızlarını küçük yaşta evlendirdikleri’ iddiasıyla anne ve babası hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verip, duruşmayı erteledi.
CİHAN

Yorumlar