İnternetten telefon aldı, içinden elektronik sigara çıktı

Mersin’in Silifke İlçesinde internet üzerinden telefon siparişi veren Nuriddin Çapar, gelen kargodan elektronik sigara çıktığını görünce şaşkına döndü.

Google Haberlere Abone ol
İnternetten telefon aldı, içinden elektronik sigara çıktı

Mersin’in Silifke İlçesinde internet üzerinden telefon siparişi veren Nuriddin Çapar, gelen kargodan elektronik sigara çıktığını görünce şaşkına döndü. Elektronik sigarayı iade etmek isteyen Çapar, zarfın üzerinde yazan adresin geçersiz olduğunu öğrenince dolandırıldığını anladı.

Silifke’de esnaflık yapan Çapar, internette gezinirken, piyasa değeri 2 ila 3 bin lira arasında değişen cep telefonunun 120 TL‘ye satıldığını görünce kapıdan ödeme imkanıyla satın aldı. PTT yoluyla kargo hizmeti alan Çapar, kargosunun alıp ve parasını ödedi. Heyecanlı bir şekilde açtığı kargonun içinden cep telefonu yerine elektronik sigara çıktığını gören Çapar, dolandırıldığını anladı ve kargoyu iade etmek için postaneye gittiğinde, gelen adreste bir muhatap bulamadı. Adresin geçersiz olduğu tespit eden Çapar internet üzerinden dolandırıldı.

Kendisi gibi Silifke’de bir çok kişinin de internet üzerinden yaptığı alışveriş sonucunda dolandırıldığını belirten Çapar, “Heyecanlı bir şekilde kargoyu açınca sonradan elektronik sigara olduğunu öğrendiğim eşya çıktı. Ben dolandırıldım başkası dolandırılmasın diye halkı uyarmak istedim, internet üzerinden alış veriş yapmayalım” dedi.

Edinilen bilgiye göre, Silifke‘de onlarca kişinin internet aracılığıyla dolandırıldığı, bir çoğunun cep telefonu siparişi verdikten sonra plastik saat, cinsel gücü artırıcı ilaçlar, gözlük kapları gibi ürünlerin çıktığı belirtildi.

SİPARİŞİNİ TESLİM ALMADAN ÖNCE X-RAY CİHAZINDAN GEÇİRTTİ

Bir diğer olayda ise yine internet üzerinden cep telefonu alan bir kişinin özel bir kargo şirketi aracılığıyla getirttiği siparişini teslim almadan önce x-ray cihazından geçirttiğini, içerisinde plastik bir saat olduğu belirlendi. Bunun üzerine paketi açmadan geri gönderdiğini böylelikle telefon karşılığı parayı ödemeden durumu fark edip dolandırılmaktan son anda kurtulduğu öğrenildi. CİHAN

Yorumlar