İnternette sipariş verdiği telefonların yerine kol saati geldi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Ömer Tekin, yeğeninin internet üzerinden verdiği siparişlerin kutusunu açtığında büyük şok yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
İnternette sipariş verdiği telefonların yerine kol saati geldi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Ömer Tekin, yeğeninin internet üzerinden verdiği siparişlerin kutusunu açtığında büyük şok yaşadı. Yaklaşık 300 liralık telefon yerine kutulardan piyasa değeri yaklaşık 5 lira olan saatleri gören Tekin, firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Ereğli' de yaşayan 44 yaşındaki Ömer Tekin, yeğeninin sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta gördüğü ve siparişini verdiği tanesi 135 lira olan iki adet telefonu kargodan teslim aldı. Büyük bir heyecan içerisinde kutuları açan Tekin, kutulardan telefon yerine piyasa değeri yaklaşık 5 lira olan biri bayan biri erkek için olan saat çıktı.

Gördüğüne inanamayan Ömer Tekin, sipariş verilen firmayı aradığında, olayda yanlış anlaşılma olduğu ve durumun düzeltileceği söylenmiş. Daha sonra yeniden firmayı arayan Tekin'in telefonları açılmadı. Durumla ilgili olarak gazetecilere açıklama yapan Ömer Tekin, insanların iyi niyetlerinin kötüye kullanıldığını ve konuyla ilgili olarak tüm yasal yollara başvuracağını, işin peşini kesinlikle bırakmayacağını söyledi.

Tekin konuşmasında, "Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta telefon siparişleri reklamları vardı. Tanesi 135 liradan 2 adet telefon siparişi verdim. Bir hafta sonra bana bu Ereğli' ye geldi. Fakat kutuları açtığımda telefon yerine piyasa değeri herhalde 3-4 lira olan iki tane saat geldi.Bunu aldım baktım ve yasal hakkım için gerekli yerlere başvurdum. Hakkımı da sonuna kadar arayacağım. Sadece beni değil bunlar acaba piyasa da kaç binlerce insanı dolandırdı. Sonuna kadar bunun arkasındayım." dedi.

"AĞLANACAK HALİME GÜLÜYORUM"

Hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını kaydeden Tekin "Valla hayatımda ilk kez başıma böyle bir şey geldi. Aslında güldüm. Çünkü acınacak olan halime güldüm. Yani biz alın terimizle para kazanalım, insanlar bizim sırtımızdan ve benim gibi binlerce insanın sırtından bu parayı kazanıyorlar. Çok acı bir olay. Yapılmaması gereken bir şey. Sadece benim değil, bir çok insanın iyi niyetini su istimal ederek haksız kazanç sağlıyorlar." dedi.

FİRMA TELEFONLARIMI AÇMADI

Durumla ilgili olarak sürekli firmayı aradığını ancak ilk görüşmeden sonra telefonlarının açılmadığını kaydeden Tekin, "Firmayı aradım. Halledeceğiz dediler. Daha sonra telefonlarımı kapattılar. Telefonlarımı açmadılar. Ben farklı numaralardan sipariş vereceğim diye aradığımda dönüş yapıyorlar. Kendi numaramdan aradığım zaman dönüş yapmıyorlar. Kısacası bunlar bu işi meslek haline getirmiş dolandırıcılar. Telefonlara cevap vermiyorlar." dedi.

"İNTERNET ÜZERİNDEN SİPARİŞ VERMESİNLER"

İnsanların iyi niyetinin kötüye kullanıldığını ve belki de binlerce kişinin bu şekilde dolandırılarak haksız kazanç sağlandığına dikkat çeken Ömer Tekin, "Hiç bir şekilde internet üzerinden sipariş vermesinler. Bu düpedüz dolandırıcıların kurduğu şebeke. Bunlar birleşip bütün insanları dolandırıyorlar. Benim gibi günde 50 kişi sipariş verse 5 bin lira yapar. Aya vurduğunuz zaman 150 bin lira yapar. Gönderdikleri saatte bin lira tutmaz. Hesabını siz yapın. Bunlar 6 yıllık bir firma olduklarını söylüyorlar. 6 yıldır ne kadar para kazandılar dolandırıcılıktan. Hesabını siz yapın." dedi.

Ömer Tekin, internet üzerinden haberlere baktığı sırada bir başka vatandaşın da bal siparişi verdiğini ve o kişinin de dolandırıldığını söyledi. CİHAN

Yorumlar