İnternette satılan sahte ürünler gümrüğe takılıyor

Almanya'da internet kullanımı her geçen gün daha da yaygınlaşırken, internet üzerinden yapılan alış verişlerde de ciddi bir patlama yaşanıyor. Konu hakkında dün bir basın bildirisi yayınlayan Münih Gümrük Dairesi, vatandaşları alacakları...

Google Haberlere Abone ol
İnternette satılan sahte ürünler gümrüğe takılıyor

Almanya'da internet kullanımı her geçen gün daha da yaygınlaşırken, internet üzerinden yapılan alış verişlerde de ciddi bir patlama yaşanıyor. Konu hakkında dün bir basın bildirisi yayınlayan Münih Gümrük Dairesi, vatandaşları alacakları eşyaların sahte olabileceği konusunda uyardı.

Geçtiğimiz haftalarda içinde toplam değeri 260 bin Euro'luk 900 parça taklit eşya bulunan 400 pakete gümrük dairesinin el koyduğunu açıklayan basın sözcüsü Thomas Meister, paketlerdeki bu eşyaların artan sayısına dikkat çekti.

Bu eşyaların yaz döneminde kullanılan ve Amerikan markalı spor eşyaları ve güneş gözlükleri olduğunu belirten basın sözcüsü, "Söz konusu şirket bu konuda harekete geçmemiz için resmi müracaatta bulunduğu için bu paketlere el kondu ve sonra imha edildi." dedi. Yetkili, vatandaşların en çok da internet sitelerinde gerçek marka adı altında yüksek fiyatla satılan eşyaların sahte çıkması durumunda kızdıklarını anlattı.

Bu nedenle Alman Gümrük Dairesi'nin internet sitesindeki 'Online-Shop' kısmındaki uyarıların dikkate alınmasını tavsiye eden Meister, Garching-Hochbrück kasabasındaki gümrük dairesinde her yıl Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ülkelerden gelen 60 bin postayı gözden geçirdiklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar