İnternet Yayıncıları Derneği: Türkiye’de interneti karanlık günler bekliyor

İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) Başkanı Tayfun Sırman, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen internet yasasına sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
İnternet Yayıncıları Derneği: Türkiye’de interneti karanlık günler bekliyor

İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) Başkanı Tayfun Sırman, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen internet yasasına sert tepki gösterdi. Sırman, “AKP iktidarının Türkiye’ye yaşattığı utançlara bir yenisi daha eklendi. Türkiye bugün yeni bir utançla uyandı.” dedi.

TBMM’de görüşülen Torba Tasarı’nın internet yayınlarının engellenmesiyle ilgili yeni kurallar getiren bölümü kabul edildi. Yasaya, İnternet Yayıncıları Derneği’nden sert tepki geldi.

Dernek Başkanı Tayfun Sırman’ın yaptığı yazılı açıklamada, “Özel hayatın gizliliğini koruma gerekçesiyle İnternet, Telekomünikasyon İletişim Başkanı’nın (TİB) emrine tahsis edildi. Yargı bay pas edilerek yasaklamalar TİB’in keyfiyetine teslim edildi. TİB personelinin, görevlerini yerine getirirken işlediği suçlar hakkındaki soruşturma izni bakanın iznine bırakıldı. Dünya sıralamasında Suudi Arabistan, Çin, İran ve Vietnam gibi ülkelerle birlikte yer aldığımız ‘İnternet Düşmanları’ sıralamasında üst basamaklara tırmanıyoruz. Basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğündeki kötü sicile internet özgürlüğünde de sahibiz. AKP hükümeti 2013 yılında TİB’in de bağlı olduğu Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’na 1 milyar 510 milyon liralık dev bir bütçe ayırmıştı. Bu rakam iktidarını internete müdahale ederek ve telefonları dinleyerek korumaya çalışanların korkusunu gösteriyor. Yeni düzenlemenin sağladığı yetkiler AKP’nin korkusuyla birleştiğinde Türkiye’de interneti karanlık günler bekliyor. İnterneti kendi oyuncağı gibi gören AKP hükümeti sansür ve baskı yasalarını derhal geri çekmelidir. 5651 sayılı kanun özgürlükçü biçimde sil baştan ele alınmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.
CİHAN

Yorumlar