İnternet Yasasına Protesto

İzmir'de, 'torba tasarı'daki internetle ilgili düzenlemelerin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından bir grup eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İnternet Yasasına Protesto

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını onaylamasının ardından bir grup, kararı protesto etmek için saat 19.00 sıralarında, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde biraraya geldi. Grup cadde üzerinde yürürken 'internetime dokunma', 'hırsız var', özgürlük sokakta sandıkta değil', 'DNS'yi değil iktidari değiştir', 'susma haykır, sansüre hayır', 'Devrime erişim engelenemez' sloganları attı. Grup üyeleri ellerinde 'fikirlere sansür işlemez', 'Sansüre karşı isyan', 'Sansürcü devlet yıkacağız elbet' pankart ve dövizleri taşıdı. Grup üyeleri sansürle ilgili uyarlama yaptıkları şarkıları da seslendirdi. Grup adına açıklama yapan Can Türkyılmaz, "Bu yasa, sokakta kalan çocukların halini sansürlemek için kullanılacak. Özgürlük, sandıkta değil sokakta. Bu sansürü kaldırmak için sokakları terketmeyiceğiz" dedi. 

Basın açıklamasının grup üyelerinin ardından göstericiler yanlarında getirdiği havai fişekleri ateşledi. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Yorumlar