İnternet konusunda liseliler bilgilendiriliyor

Hayatın her alanında önem kazanmaya başlayan internet kullanımı konusunda liselerde bilgilendirme toplantıları yapıyor. Mersin’in Tarsus İlçesinde de “Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı” Projesi kapsamında lise öğrencileri bilgilendiriliyor.Tarsus...

Google Haberlere Abone ol
İnternet konusunda liseliler bilgilendiriliyor

Hayatın her alanında önem kazanmaya başlayan internet kullanımı konusunda liselerde bilgilendirme toplantıları yapıyor. Mersin’in Tarsus İlçesinde de “Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı” Projesi kapsamında lise öğrencileri bilgilendiriliyor.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ile Bilgi Teknolojileri Büro Amirliği’nin ortaklaşa düzenledikleri projenin ilk toplantısı Tarsus Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi’nde (AKBAL) gerçekleştirildi. Burada açılış konuşmasını yapan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, “İnternet sonsuz bir erişim aracı. Sınır tanımayan bir iletişim aracı. Bu iletişim aracını kullanırken, geleceğimiz olan sizlerin güvenli şekilde erişim sağlaması hepimizin ortak arzusu. İnternetin bazı sakıncaları olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Bu toplantı da sakıncalı durumları görmeniz açısından oldukça verimli olacak” dedi.

Daha sonrada Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Bilişim Uzmanı Yemliha Dinçer, slayt eşliğinde yaptığı sunumunda, sosyal paylaşım sitelerini bilinçli kullanım ve dikkat edilmesi gerekli hususlar, bilgisayar ve akıllı telefon cihazlarının ana yapısından ve bu cihazların güvenlik donanımlarından bahsetti. Dinçer, bilinçli ve güvenli internet kullanımı için herkesin yapması gereken basit uygulamaları tek tek anlattı, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen ilk toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Şube Müdürleri Fatih Türkmen ile Mehmet Gürsoy, Toplum Destekli Büro Amiri V. Komiser Yardımcısı Ahmet Şahin, AKBAL Müdürü Ergin Yılmazer, diğer görevli emniyet mensupları ve öğrenciler katıldı. “Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı” Projesi kapsamında önümüzdeki günlerde tüm liselerde eğitime devam edilerek Gelecek yıl ise kapsamı kamu görevlilerine yönelik olarak genişletilecek. CİHAN

Yorumlar