'İnternet, dünyaya açılan bir pazar ve kötülerin de bulunduğu bir sokak'

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği etkinliğe katılan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, “İnternet, Bilgi Toplumu, Özgür Yazılım, Yansımaları...

Google Haberlere Abone ol
'İnternet, dünyaya açılan bir pazar ve kötülerin de bulunduğu bir sokak'

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği etkinliğe katılan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, “İnternet, Bilgi Toplumu, Özgür Yazılım, Yansımaları ve Üniversiteler” konulu bir konuşma yaptı. Akgül, "internetin, dünyaya açılan bir pazar olmasının yanında, kötülerin de bulunduğu bir sokak." dedi.

İnternetin gelişim sürecinden bahseden ve tarihi hakkında önemli bilgiler veren Akgül, bireysel girişimin olanaklarını ortaya çıkarması ve bireye yetki vermesi bakımından internetin, dünyada çok önemli bir değişim manasına geldiğini vurguladı. “Artıları ve eksileriyle yaşamda ne varsa, internette de o var” diyen Doç. Dr. Mustafa Akgül internetin, dünyaya açılan bir pazar olmasının yanında, kötülerin de bulunduğu bir sokak olduğunu söyledi.

İnternetin büyüklüğünden söz eden ve rakamlara değinen Akgül, dünyada 1 milyar civarında web, 265 milyon civarında da alan adı olduğunu kaydetti. Video sayısının bilinemeyecek kadar çok olduğunu, blok sayısının ise net olmamakla birlikte 660 milyon civarında olduğu vurgulayan Akgül, “Google’da 30 trilyon sayfa olduğu belirtiliyor. Facebook’a üye sayısı 1,2 milyar kişiyi buldu ve günde 750 milyon kişi bu siteye bağlanıyor. Youtube’de her gün 1 milyar video izleniyor ve 1 dakikada yaklaşık 40 saatlik video yükleniyor” dedi.

Halkla ilişkiler, siyaset, örgütlenme ve haber almanın sosyal ağlara kaydığının altını çizen Doç. Dr. Mustafa Akgül, her kurumun mutlaka sosyal ağlarda olması gerektiğini ama sosyal ağları idare eden kişi ya da kişilerin kurumu çok iyi tanımasının önem arz ettiğini vurguladı. Konferansı akademisyenler ve öğrenciler ilgiyle takip etti. CİHAN

Yorumlar