İnternet dolandırıcılarına 25 bin Euro kaptırdı

Almanya'da internet üzerinden yapılan dolandırıcılık suçlarının önüne bir türlü geçilemiyor.

Google Haberlere Abone ol
İnternet dolandırıcılarına 25 bin Euro kaptırdı

Almanya'da internet üzerinden yapılan dolandırıcılık suçlarının önüne bir türlü geçilemiyor. Son olarak Münih kentinde bir çete, bankacılık sisteminde SEPA uygulamasına geçilmesini bahane edip bir iş adamını 25 bin Euro dolandırdı. 64 yaşındaki vatandaşı gözlerine kestiren dolandırıcılar, hesabı olduğu banka adına sahte bir mail gönderip, SEPA uygulamasına geçmek için bir link gönderdi. Bu linke tıklayan kurban, tüm banka bilgilerini ekranda açılan pencereye girdi. Birkaç gün sonra bankadan aradığını söyleyen bir kadının da dediklerini yapan iş adamı, farkında olmadan 24 bin 900 Euro'yu İspanya'da bir bankaya havale etti.

Vatandaş gerçeğin farkına ancak birkaç gün sonra varırken, paranın geri alınıp alınamayacağı konusunda uzmanlar garanti veremiyor.

Öte yandan önceki gün akşam Augsburg kentinde Frohsinn Eğitim Merkezi'nin programına katılan kriminal polis Christine Bitter, internet dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyardı. Facebook ve whatsapp gibi sosyal medya ağlarında gerçek verilerle hesap açılmamasını öneren Bitter, reklam ve çöp mesajlarının önüne geçmek için ayarların iyi yapılmasını önerdi.

Dolandırıcıların genellikle iyi eğitime rağmen işsiz kalmış kişiler olduğuna dikkat çeken uzman polis, bu dolandırıcıların vatandaşlara sahte faturalar gönderdiğini ve bunun farkına varamayan vatandaşların da faturaları ödediğini söyledi. Bitter ayrıca, çocukların interneti güvenli kullanmaları için velilere bilgisayarlara filtre takmalarını ve çocuğun tek başına internette sörf yapmasına izin verilmemesini tavsiye etti. CİHAN

Yorumlar