İNSİAD üyeleri Melikşah Üniversitesi'ni inceledi

İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) üyeleri Kayseri'debulunan Melikşah Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
İNSİAD üyeleri Melikşah Üniversitesi'ni inceledi

İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) üyeleri Kayseri'de
bulunan Melikşah Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, Kayseri
Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (KAYSERİ GESİAD) Hamdi Kınaş ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Mat, İNSİAD üyesi iş adamları ile üniversite verilen kahvaltıda bir araya geldi. Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, üniversitenin Kayseri'nin hamiyetperver iş adamlarının gayreti ve himmetiyle kısa sürede hayata geçtiğini söyledi. Kayserili sanayici ve iş adamlarının İnegöllü sanayici ve iş adamları ile ortak yönünün eğitim yatırımlarına olan desteği olduğunu vurguladı.

KAYSERİ GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş her bir fakültenin hayırsever bir iş adamı tarafından vakfedildiğini kaydederek, üniversitelerin şehrin gelişiminde çok önemli rol oynadığını kaydetti. Kınaş, dünyada gelişmiş ülkelerin incelendiğinde üniversiteye yatırım yapan, araştıran, geliştiren, teknolojiye ve dolayısıyla insana yatırım yapan ülkelerin gelişimini sürdürdüğünü ve diğer ülkeler üzerinde söz sahibi olabildiğini dile getirdi.

Kayseri Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat üniversitenin Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere beş fakülteden oluştuğunu, üniversitenin meslek yüksekokulunun bulunmadığını söyledi. Öğrencilerinin beşte birinin yurtdışından geldiğini ifade eden Rektör Mat, bu öğrencilere Türkçe dersinin zorunlu ders olarak okutulduğunu belirtti. Bu dönem ilk mezunlarını verecek Melikşah
Üniversitesi'nin kısa sürede Türkiye'de ilk sıralara, dünyada ise önemli bir yere gelmeye başladığını aktardı. Üniversite kurmanın ve işletmenin çok maliyetli bir hizmet olduğunu dile getiren Rektör Mat, "Öğrenciden alacağınız para ile üniversite kurmak ve işletmek mümkün değil. Ben ve akademisyenlerim Kayseri'de görev yaptığımız için gerçekten çok şanslıyız. Mütevelli heyetimiz ve diğer işadamlarımız her türlü tesis ve teknolojik yatırımımıza ve projelerimize koşulsuz destek oluyorlar. Üniversitelerin ideal kadrosu yüzde 50 öğrenci yüzde 50 araştırma görevlisi şeklinde olmalıdır. Bu oranı yakalayan üniversiteler dünyanın ilk 500'ü arasına girebiliyor. Biz de yapılanmamızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Bunun neticesini de kısa sürede almaya başladık. Şehrimize ve ülkemize önemli hizmetler vereceğimize inanıyorum." diye konuştu.

İNSİAD Başkan Yardımcısı Azmettin Gündüz, İnegöl'ün 200 bini aşan nüfusu, ekonomik büyüklüğü, ihracat fazlalığı, dinamik yapısı ve ticaret merkezlerine yakınlığı ve konumu itibariyle avantajlı bir şehir olduğunu belirterek, İnegöl'e kurulacak bir üniversite veya en azından bir fakülte ile hedeflediği noktaya daha kısa sürede ulaşacağına inandığını söyledi. İnegöl'de de Kayseri'de olduğu gibi eğitim sevdalısı sanayici ve iş adamlarının mevcut olduğunu kaydeden Gündüz, İnegöl'e bir fakülte kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü ve kısa sürede İnegöl'ün ihtiyacına en uygun bölümün açılacağını ifade etti.

Gündüz, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, KAYSERİ GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş ve Üniversite Rektörü Mahmut Mat'a gösterilen yakın ilgi ve verdikleri bilgiden ötürü teşekkür etti. İNSİAD üyeleri kahvaltının ardından Melikşah Üniversitene bağlı fakülteleri gezerek bilgi aldı. CİHAN

Yorumlar