'İnsanların en önemli güvencesi Kur’an-ı Kerim'

Reyhanlı Eğitim ve Halkla İlişkiler Derneği (REHİDER) organizesinde düzenlenen Kutlu Doğum programına katılan ilahiyatçı yazar Muammer Türk, Peygamber Efendimizin (s.

Google Haberlere Abone ol
'İnsanların en önemli güvencesi Kur’an-ı Kerim'

Reyhanlı Eğitim ve Halkla İlişkiler Derneği (REHİDER) organizesinde düzenlenen Kutlu Doğum programına katılan ilahiyatçı yazar Muammer Türk, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) doğumu, çocukluğu ve ahlakını anlattı. Muhammet Türk, insanların en önemli güvencesinin Kur’an-ı Kerim olduğunu söyledi.

Ahmet Feleknaz Karaca Koleji’nde yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliği İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programının açılış konuşmasını yapan REHİDER Başkanı Hakan Bozkurt, “Hepinizin bildiği gibi Kutlu Doğum, müjdecimiz, kurtarıcımız, Efendimiz, Peygamberimizin dünyayı şereflendirmeleridir. Kutlu Doğum, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Çünkü Efendimiz olmasaydı, insanları doğru yola ulaştıran din olmayacaktı. O olmasaydı Kur’an olmayacaktı.” dedi.

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) doğumu, çocukluğu ve ahlakını anlatan ilahiyatçı yazar Muhammet Türk, Kur’an-ı Kerim’in peygamberimizin hayatına ışık tutan çok önemli bir rehber olduğunu söyledi. İnsanların en önemli güvencesinin Kur’an-ı Kerim olduğunu belirten Türk, sahabelerin hayatından da kesitler anlatarak, “Kardeşlik hukukumuzu iyi anlayıp, birbirimize gerçek kardeşlik gösterelim” diyerek İslam kardeşliğinin önemi vurguladı. Türk, “İşte bu gün, varlık sebebimiz Peygamber Efendimizin doğumunu kutluyoruz. Ne mutlu ki bizlere, O’na ümmet olma şerefine ulaşmışız. Ne mutlu ki, Cenab-ı Allah bizlere O’nu anma imkânı vermiş. Bu akşam alemlerin Efendisini anma ve anlama imkanı verdiği için Cenab-ı Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Efendimizin anılmasına vesile olan bir program düzenlediğiniz için mutlulukların en büyüğünü yaşamaktayız” dedi.

Konuşmalarının ardından Herkes O'nu Okuyor yarışmasında başarılı olanlara ödülleri verildi. Konuşmanın akabinde de ilahi gurubu ve semazen gösterisi Kutlu Doğum programına katılan 2 binden fazla izleyiciyi mest etti. Program havai fişek gösterisiyle son buldu. CİHAN

Yorumlar