‘İnsanın değeri, ulaşabildiği insan kadardır’

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Dilin Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkileri konulu konferansta konuşan TEOL Dil Okulları İcra Heyeti Başkanı Koray Ümit, “Eğer üniversite hayatında ya da sonrasında dilin size katac.

Google Haberlere Abone ol
‘İnsanın değeri, ulaşabildiği insan kadardır’

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen Dilin Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkileri konulu konferansta konuşan TEOL Dil Okulları İcra Heyeti Başkanı Koray Ümit, “Eğer üniversite hayatında ya da sonrasında dilin size katacaklarını bilmezseniz, bu yönde yapacağınız fedakârlıkların da bir önemi kalmayacak. İnsanın değeri, ulaşabildiği insanlar kadardır. Bunun yolu da yeni bir dil öğrenmekten geçer.” dedi.

Dilin Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkileri konulu konferansa TEOL Dil Okulları Genel Merkez Eğitim Koordinatörü Orhan Kemal Yücesoy ile TEOL Dil Okulları İcra Heyeti Başkanı Koray Ümit, Yabancı Dil Eğitim Koordinatörü David Johns ve Erzurum Şube Müdürü Tuğçe Yılmaz katıldı. Öğrenciler tarafından geniş katılımın sağlandığı konferansta konuşan Koray Ümit, dil öğrenmenin aslında dünyanın en kolay işlerinden birisi olduğu ama öncesinde “neden dil öğrenmeliyim?” sorusunun cevabının bulunması gerektiğine değindi. TEOL Dil Okullarının Erzurum Şube Müdürlüğü görevini yürüten ve aynı zamanda 2012 yılında İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun olan Tuğçe Yılmaz da, kendini geliştirmek isteyen bir kişinin işe dil öğrenerek başlaması gerektiğine dikkat çekti. Yılmaz, “Mezun olmadan önce fakültemin bana sunduğu imkânlara sonrasında aldığım dil eğitimini katarak iyi bir kariyere ulaştım. Şu an şube müdürlüğü yapıyorum. Artık değişen dünyada yabancı bir dil bilmek zorunlu hale geldi. İyi bir kariyere sahip olmak istiyorsanız, dil öğrenin.” ifadelerini kullandı.

TEOL Dil Okulları Genel Merkez Eğitim Koordinatörü Orhan Kemal Yücesoy ise yeni bir dilin çok kısa sürede öğrenilemeyeceğine, dil öğrenmek için mutlaka pratik yapılması gerektiğine ve yeni bir dili sadece para kazanmak düşüncesiyle değil dış ilişkileri geliştirmek amacıyla öğrenmek gerektiğine dikkat çekti. Konferans, konuşmaların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
CİHAN

Yorumlar