İnşaatlarda çalışanlara iş bulma ve eğitim merkezi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, derici esnafının Tacettin Veli Mahallesi'nde bulunan bölgeden taşınmasının ardından boşaltılan tesisin Melikgazi İş Bulma ve Eğitim Merkezi olarak hizmete açıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İnşaatlarda çalışanlara iş bulma ve eğitim merkezi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, derici esnafının Tacettin Veli Mahallesi'nde bulunan bölgeden taşınmasının ardından boşaltılan tesisin Melikgazi İş Bulma ve Eğitim Merkezi olarak hizmete açıldığını söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak inşaat işlerinde çalışanların her zaman yanlarında olduklarını, destek sağladıklarını kaydetti. İnşaatlarda günlük yevmiye ile çalışanlar için böyle anlamlı bir projenin hayata geçirilmesi için iki ay gibi bir süre önce planlamanın yapıldığını anlatan Büyükkılıç, çok kısa bir sürede de tamamlanarak hayata geçirildiğini belirtti. Büyükkılıç, “2006 yılından beri Mimarsinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile proje ortağı olarak birçok inşaat çalışanını sertifikalı ve kalifiyeli eleman yetiştirdik ve iş piyasasında daha rahat iş bulmalarını sağladık. Amacımız sizlerin eğitimli olmanız ve sertifika almanız. Kıraathanelere ve çay ocaklarında, fiziki şartları yetersiz olan ortamlardan sizleri buraya getirerek daha sağlıklı daha huzurlu bir ortamda iş bulmanızı, iş verenlerinde daha kısa sürede aradığı elemanı bulmasına imkan sağladık. Sizin donamlı olmanız eğitimli, sertifikalı olmanızı ve iş ortamlarında yer bulmanızı, zaten Avrupa Birliği'ne girme süreci de bunu gerektiriyor, çağımızın gerekleri bunu emrediyor. Yakın zamanda artık belgesi olmayan, sertifikası olmayan iş bulamayacak. Biz bunun önüne geçmek için, sizler için bunu yaptık. Çünkü biz sizlerin hizmetkarıyız, bizlere hizmet imkanı sağladığınız için sizlere minnet duyuyor teşekkür ediyoruz.” dedi.

Büyükkılıç, inşaat çalışanlarının bundan sonda bu tesiste bir yandan sıcak çaylarını yudumlarken diğer yandan kütüphanelerinde kitaplarını, gazetelerini okuyabileceklerini hatırlattı. Eğitimin ve eğitimcinin dostu Melikgazi Belediyesi'nin Kayseri’deki en önemli ihtiyaçlardan birisini daha tespit ederek bu yaraya parmak bastığını ve çok anlamlı bir çalışmayı daha ilklerin belediyesi olarak hayata geçirdiğini sözlerine ekledi.

Başkan, Melikgazi Belediyesi, Melikgazi Halk Eğitim Müdürlüğü, Mimarsinan Endüstri Meslek Lisesi ile İnşaat Çalışanları Derneği'nin organize ettiği betonarme, kalıpçılık, çatı ve demircilik eğitim kursuna katılan kursiyerler ve eğitimciler ile sohbet etti. İnşaat çalışanları da kendileri için en büyük hizmet olarak gördükleri ve artık yağmurdan çamurdan soğuktan ve sıcaktan korunacakları sıcak bir ortam oluşturduğu için Büyükkılıç’a teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar