İnşaat sektöründeki sorunlar rapor haline getirildi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), inşaat sektöründe yaşanılan sorunları masaya yatırdı.

Google Haberlere Abone ol
İnşaat sektöründeki sorunlar rapor haline getirildi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), inşaat sektöründe yaşanılan sorunları masaya yatırdı. İnşaat ve yapı sektöründeki sorunlar ve çözüm önerileri rapor haline getirilerek, belediye başkan adaylarına sunulacak.

GTO, genel ekonomik konular ve sektörlerin güncel sorunlarının dile getirilmesi amacıyla farklı zamanlarda ilgili meslek gruplarının katıldığı toplantılar çerçevesinde inşaat ve yapı sektöründeki sorunlar düzenlenen bir toplantı ile ele alındı. Toplantıda sektörün sorunları ve çözüm önerileri bir rapor haline getirildi. GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer başkanlığında yapılan ve inşaat sektörünün sorunlarının ele alındığı toplantının ardından oluşturulan 'Gaziantep İnşaat Sektörü Problemleri ve Çözüm Önerileri Raporu' belediye başkan adaylarına sunularak, sorunlara çözüm talep edilecek.

GTO Başkan Yardımcısı Köksüzer’in başkanlık ettiği inşaat müteahhitleri, mimarlar, mühendisler, inşaat taşeronluk faaliyetleri, inşaat tesisat hizmetleri meslek komitelerinin katıldığı toplantıda Gaziantep inşaat sektörünün son dönemlerde yaşadığı sıkıntılar ele alınarak rapor haline getirildi. Köksüzer, Gaziantep’in ekonomik yapılanmasında inşaat sektörünün önemli bir yere sahip olduğunu, inşaat sektörünün her geçen gün büyüyen problemlerinin çözümünün yaratacağı etki dikkate alındığında, büyük önem taşıdığını belirtti.

Sektörde birçok sorunun olduğunu, çözüm önerilerini tespit etmek amacıyla yapılan toplantıların önemli olduğunu söyleyen Köksüzer, şunları söyledi: “Son yıllarda Gaziantep inşaat sektöründe önemli sorunlar yaşanmakta ve bu sorunlar sürekli olarak artmaktadır. Odamıza kayıtlı inşaat sektöründe faaliyet gösteren meslek komiteleri ile bir araya gelerek, sorunlar konusunda görüş alış verişinde bulunarak, sorunları ve çözüm önerileri bir rapor haline getirdik. Gaziantep inşaat sektörü için tespit ettiğimiz sorunları ve çözüm önerileri raporunu belediye başkan adaylarına sunarak çözüm talebinde bulunacağız.”

Birçok temel sorunu ele aldıklarını vurgulayan Köksüzer, yeni imar alanlarının açılması, imar alanlardaki düzenlemeler, ada parsel sisteminin esas alınması, kentsel dönüşüm, belediye ve TOKİ konutları, trafik sorunu, ruhsat işlemlerinde karşılaşılan sıkıntılar, imara açılan bölgelerdeki eksiklikler, ilçe belediyelerin uygulamaları, riskli alanlar, garaj tapulu dairelerin sıkıntıları, arsa spekülasyonları, iskan problemleri, hafriyat yönetmeliğinin uygulanmasındaki sorunlar, tapu harçlarının yüksekliği ve rayiç bedellere etkisi, 150 metrekarenin altındaki konutlar, fıstık araştırma ve devlet demir yolları arazileri gibi inşaat sektörünün yaşadığı problemlere çözüm beklediklerini belirtti.

Gaziantep İnşaat Sektörü Problemleri ve Çözümleri Raporu'nu tüm belediye başkan adaylarına vererek, çözüm talebinde bulunacaklarını belirten Köksüzer, “Son dönemlerde Gaziantep’te inşaat sektörünün karşılaştığı en önemli sorunlardan biri TOKİ ve belediyelerin meydana getirdiği haksız rekabettir. Toplantılarda belediyeler tarafından imarlı arsa üretilmediği için sıkıntılar yaşandığı ve arsa fiyatlarında artış meydana geldiği dile getirildi. Toplantılarda gündeme getirilen konuları rapor haline getirdik. Sektörde biriken birçok sorun var. Bu sorunlara çözüm getirilmesini bekliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu. CİHAN

Yorumlar