İnşaat Mühendisleri Odası: Gaziantep’in alt yapısında sistemsel bir hata var

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, yağan yağmurlarla birlikte Gaziantep’in alt yapısındaki sorunu daha açık gördüklerini belirterek, "Her yağmurda bu sorunlar yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
İnşaat Mühendisleri Odası: Gaziantep’in alt yapısında sistemsel bir hata var

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, yağan yağmurlarla birlikte Gaziantep’in alt yapısındaki sorunu daha açık gördüklerini belirterek, "Her yağmurda bu sorunlar yaşanıyor. Türkiye’nin altıncı büyük şehri marka şehrinde bu olayın yaşanması çok ilginç. Yapılan alt yapıda sistemsel bir hata var. Bu hatayı bir yerde gidermek lazım." dedi.

3 gündür yağan yağmur ile Gaziantep’in alt yapı sorunun bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, altyapının yeterli olmadığı ve eksik yapıldığı izlenimlerin ortaya çıktığını ifade etti. Her yağmurda aynı sorunların yaşandığına dikkat çeken Meriç, "Bildiğiniz gibi adliyenin oradaki köprünün altında aynı şekilde özel arabalar ve halk otobüsleri kaldı. insanlar kayıplarla itfaiye tarafından kurtarıldı. Buna rağmen aynı sorunların yaşanması Türkiye’nin altıncı büyük şehri marka şehrinde bu olayın yaşanması çok ilginç. Yetkililerin biran önce bu konuya hassasiyetle bakmalarını rica ediyorum." diye konuştu.

Hataların tekrar etmesine rağmen yetkililerin harekete geçmediğini belirten Meriç, "Biz inşaat mühendisleri olarak belediyelerimize, idarecilerimize hatalarını söylemek ve göstermek demek elbette. Ama geçtiğimiz kışlarda bizim savunmalarımız dışında yaşanan olaylara rağmen aynı yerdeki aynı hataların tekrar etmesi buna rağmen yetkililerin bir çözüm arayışına içerisine girmemesi çok ilginç bu konuda yetkililerin daha duyarlı hale gelmelerini bekliyoruz." açıklamalarına yer verdi.

Sel taşkınları karşısında alt yapıda yaşanan sorunlara dikkat çeken Meriç, yapılması gerekenler hakkında şunları kaydetti: "Öncellikle köprü altlarındaki giderlerin yer kapasiteleri yağan yağmurlar düşünülerek yapılmamış. Büyük olasılıkla çözümü mevcut olan giderlerin değiştirilmesi eğer karartan kopyada sıkıntı varsa daha büyük pompalar yerleştirmek kaydıyla bir an önce suyun tahliye edilmesi için çözüm arayışları içerisine girilmesi lazım. Tabi oradaki hatanın ne olduğunu görebilmek için orayı incelemek lazım. Yapılan alt yapıda sistemsel bir hata var. Bu hatayı bir yerde gidermek lazım."
CİHAN

Yorumlar