İnşaat işçileriyle öğrencilerin kavgasının nedeni, tören sırasındaki gürültü

Giresun'un dün bir okulda meydana gelen olayın ayrıntıları ortaya çıkıyor.Yurt inşaatında çalışan işçilerin okuldaki tören sırasında uyarılara rağmen çalışmaya devam etmeleri nedeniyle başlayan tartışmanın, inşaat yetkilisinin...

Google Haberlere Abone ol
İnşaat işçileriyle öğrencilerin kavgasının nedeni, tören sırasındaki gürültü

Giresun'un dün bir okulda meydana gelen olayın ayrıntıları ortaya çıkıyor.Yurt inşaatında çalışan işçilerin okuldaki tören sırasında uyarılara rağmen çalışmaya devam etmeleri nedeniyle başlayan tartışmanın, inşaat yetkilisinin olaya karışan işçilerin işine son vermesiyle büyüdüğü iddia edildi.

Piraziz İsmail Yücel Endüstri Meslek Lisesi'nde dün meydana gelen olay, tanıklarını beyanlarına göre şöyle gelişti: Okulda sabah bayrak töreninin yapıldığı sırada, okul müdürü konuşurken yaklaşık 15 metre uzaklıktaki yurt binası inşaatındaki işçiler de çalışma yapıyordu. İnşaattan gelen yüksek sesten rahatsız olan okul idarecileri, İstiklal Marşı okunacağı için işçilerden çalışmaya tören bitine kadar ara vermelerini istedi. İşçiler ise harç karıldığını için ara veremeyeceklerini söyledi ve çalışmaya devam etti. Bu sırada durumdan rahatsız olan bazı öğrenciler de işçilere tepki gösterdi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler sınıflara alındı. Okul müdürü de müteahhit firmanın yetkililerini arayarak durumdan haberdar etti. İşçileri arayan firma yetkilisi de sözleşmelerinin feshedildiğini söyleyip, işi bırakmalarını istedi. Bu habere kızan işçiler, okulda görevli bir hademe ve öğrencilerle tartıştı. İddiaya göre, bu sırada işçiler 'ekmeğimizle oynadınız' deyip, hakaretler ederek kalaslarla hademe ve öğrencilere saldırdı.

Olayın ilçede duyulmasının ardından bir grup vatandaş okula gelerek işçilere tepki gösterdi. Okul girişinde geniş güvenlik önlemi alan polis ise vatandaşların içeriye girmesine izin vermedi. Yaklaşık 100 kişilik grup okula girmek isteyince vatandaşlar ve güvenlik güçleri arasında tartışma yaşandı. Gerginliğin artması üzerine polis biber gazı kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. İnşaattaki işçiler de polis yelekleri giydirilerek zırhlı araca alındı ve okuldan uzaklaştırıldı.

Olayla ilgili Giresun Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Piraziz İlçesi İsmail Yücel Endüstri Meslek Lisesinde bayrak töreni sırasında öğrenciler ile inşaatta çalışan işçiler arasında başlayan tartışmanın, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra da devam ettiği belirtildi.

Olayın okul idaresi, güvenlik güçleri ve diğer ilgililer tarafından yatıştırıldığının ifade edildiği açıklamada, "09 Mayıs 2014 Pazartesi günü saat 08.10 suları Piraziz İlçesi İsmail Yücel Endüstri Meslek Lisesinde bayrak töreni sırasında öğrenciler ile yurt binası inşaatında çalışan işçiler arasında başlayan tartışma, İstiklal Marşının okunmasından sonra da devam etmiş, olay okul idaresi, güvenlik güçleri ve diğer ilgililer tarafından yatıştırılmış olup, işçiler güvenli bir şekilde olay mahallinden uzaklaştırılmıştır." denildi. Açıklamada, bazı internet sitelerinde yer alan "Türk Bayrağı indirildi" haberlerinin ise tamamen asılsız olduğu vurguladı. Olaylarla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığı bildirildi.

Öte yandan, olay sonrası emniyete götürülen işçilerin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar