İnovasyonda DEÜ–General Electric işbirliği

Bilim ve teknolojiyi sanayiyle buluşturmaya yönelik çalışmalar yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ar-ge'ye büyük önem veren General Electric firmasıyla yenilikçiliğe yönelik bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
İnovasyonda DEÜ–General Electric işbirliği

Bilim ve teknolojiyi sanayiyle buluşturmaya yönelik çalışmalar yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ar-ge'ye büyük önem veren General Electric firmasıyla yenilikçiliğe yönelik bir işbirliği anlaşması imzaladı. Birlikte çalışıp ar-ge’ye yönelik çözümler, yeni fikirler ve benzer noktalarda destek mekanizmalarını doldurmak üzere plan yapan iki kuruluşun yöneticileri, faaliyetlerini uluslararası çapta duyurmak üzere el ele verdi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören ile General Electric Genel Başkanı Canan Özsoy ve Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Çeşmeli, İnciraltı Yerleşkesi’ndeki toplantıda işbirliği anlaşmasına imza attı.

Sanayide fikrin ürüne dönüşümünü hızlandırıcı ve eğitici rol üstlenmek amacında olduklarını belirten Genel Başkan Özsoy, Türkiye’de genç fikirlere platform sağlamak amacıyla bir süre önce inovasyon yarışması düzenlediklerini söyledi. Bin yarışmacının yer aldığı bu etkinlikte çok güzel fikirlerle buluştuklarını vurgulayarak, “2023 hedefleri altında Türkiye’ye nasıl katkıda bulunabiliriz, neler yapabilirizi değerlendirirken özellikle enerji, sağlık ve ulaşım konularına yoğunlaştık. Düzenlediğimiz inovasyon yarışmasında, örneğin birinci olan proje, genç iki öğrencinin 0–3 aylık bebeklerde gelişimsel kalça çıkığının önlenmesine ilişkin, özgün bir bebek beziydi. Gençler, bu bebek bezinin önleyici rol oynayacağını ortaya koymuşlar. Fizibilitesi hayata geçirilebilir bir proje. Çok memnun olduk. Sağlık ekonomisinde farklılık yaratacak yeni fikirlere açığız. DEÜ'nün de ar-ge alanında büyük girişim ve yatırımlarının olması bize ışık tutuyor. Misyon ve vizyonu uyan bu iki kuruluş arasında böyle bir işbirliğine girmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi. Rektör Füzün ise sanayiyle yıllardan beri düşündükleri işbirliğini, Rektör Yardımcısı Özgören’in koordinasyonunda hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Üniversitelerle sanayi, yıllardan beri birbirine kavuşamayan âşıklar gibiydi. Bu buluşmayı gerçekleştirmekten, kurumum adına çok mutluyum. Hepimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

İmza törenine DEÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adile Öniz, General Electric İş Geliştirme Müdürü Erol Teberoğlu ve Türkiye İnovasyon Lideri Özlem Sivrioğlu da katıldı. CİHAN

Yorumlar