İnönü ölümünün 40. yıldönümünde Mudanya'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı, Mudanya Mütarekesi’nin baş mimarı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı İsmet İnönü, ölümünün 40.

Google Haberlere Abone ol
İnönü ölümünün 40. yıldönümünde Mudanya'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı, Mudanya Mütarekesi’nin baş mimarı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı İsmet İnönü, ölümünün 40. yıldönümü olan 25 Aralık’ta Bursa'nın Mudanya ilçesinde anıldı. Mudanya Mütareke Meydanı’ndaki İsmet İnönü Heykeli’nin bulunduğu 'Mütareke Anıtı' önünde CHP ve İşçi Partisi tarafından düzenlenen iki ayrı anma programında partililer yazılı açıklama yaptı.

CHP’lilerin programına Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Mudanya Belediye başkan adayı Hayri Türkyılmaz'ın yanı sıra ADD Mudanya Şube Başkanı Sebahattin Atamer ile il ve ilçe yöneticileri de katıldı. CHP Mudanya İlçe Başkanı Hüseyin Ihlamur, çelenk sunumu ardından İnönü’nün askeri ve siyasi kimliği hakkında bilgiler verdi. İnönü'nün 16 yıl 4 ay ile Cumhuriyet tarihinin en uzun Başbakan'ı olduğunu söyleyen Ihlamur, Türkiye Cumhuriyeti’nin kişilerin değil milyonlarca şehidin eseri olduğunu ifade etti. Bursa Milletvekili Sena Kaleli de konuşmasında, İsmet İnönü'nün onurlu, ahlaklı, gururlu ve kişilikli biri olduğunu dile getirdi.

İP'DEN MÜTAREKE VURGUSU

Daha sonra Mütareke Anıtı’nda İşçi Partisi (İP) Mudanya İlçe Başkanlığı da, Mudanya Belediye başkan adayı Av. Metin Sezgin ve partililerin katılımıyla ayrı bir anma programı düzenledi. İP İlçe Sekreteri Eray Bayram, kimilerinin İnönü'nün adını anmaktan çekindiğini ifade ederek, Batı Emperyalizmine karşı verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın en önemli komutanlarından İsmet Paşa'yı asla unutmayacaklarını belirterek, ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi. CİHAN

Yorumlar