İngiltere’nin en zengin Türklerinden Özer, girişimcilik dersi verdi

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde başlayan ve Londra’ya uzanan ilginç hayat hikayesini öğrencilerle paylaşan Hüseyin Özer, seminerde zor geçen çocukluk yıllarını ve iş hayatında edindiği tecrübelerini anlattı. İngiltere’deki Sofra, Özer,...

Google Haberlere Abone ol
İngiltere’nin en zengin Türklerinden Özer, girişimcilik dersi verdi

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde başlayan ve Londra’ya uzanan ilginç hayat hikayesini öğrencilerle paylaşan Hüseyin Özer, seminerde zor geçen çocukluk yıllarını ve iş hayatında edindiği tecrübelerini anlattı.

İngiltere’deki Sofra, Özer, Granita restoran zincirlerinin sahibi olan Hüseyin Özer, Melikşah Üniversitesi International Club’un (ICLUB) davetlisi olarak Kayseri’ye geldi. 'Hüseyin Özer ile Girişimcilik' adlı seminerde öğrencilerle bir araya gelen Özer, onlara sokak çocukluğundan Londra’nın en zengin Türklerinden biri haline nasıl geldiğini anlattı. İş hayatında dürüstlüğün önemine değinen Özer, "Dürüstlük her şeyin önünde gelir. Emek verince, dürüst olunca insanlar sizi seviyor. Para her şey demek değildir. Parayı omuzlarınızın üzerine değil ayaklarınızın altına almalısınız.” dedi.

“BENİM İÇİN EN LÜKS HAYAT, ÇOCUK OKUTMAKTIR”

Yurtdışındaki çalışmalarını anlatan Özer, “Yemeklerimizi Anadolu’da annelerimizin, teyzelerimizin, ablalarımızın yaptığı gibi candan sunuyoruz. Lokantalarımdan memnun kalmayan müşterilerden para almam, üzerine bir de yemek ısmarlarım.’’ dedi. Zorluklar içinde geçen çocukluk yıllarını da anlatan Özer şunları söyledi: “11-12 yaşlarında Ankara’ya gittim. Evim bile yoktu, sokaklarda yaşıyordum. İsmetpaşa’da bir kömürlükte verdiğim sözleri şimdi tutuyorum. Benim için en lüks hayat, çocuk okutmaktır. Ben ilkokula bile gitmedim. Okuma yazmayı taşlara yazarak öğrendim. Çaresiz kalırsanız kafanız çok çalışıyor. Dürüstlük, güzel şeyler getiriyor. Uyanıklık netice vermez, çok samimi ve candan olmalıyız. Allah bana sahip çıktı."

İngiltere ve İsviçre’nin sayılı üniversiteleriyle işbirliğine gittiğini söyleyen Özer, çok sayıda öğrenciye de kurduğu vakıflarla okuma fırsatı verdiğini belirtti. Özer’in esprili anlatımı seminere katılan öğrencilere keyifli anlar yaşattı. Seminerin sonunda İnternational Club başkanı ve Melikşah Üniversitesi öğrencisi Regınald Dennery tarafından Hüseyin Özer’e plaket takdim edildi. Özer, daha sonra öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi. CİHAN

Yorumlar