İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore: İzmir’i gözden kaçırmayın

İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore, eşi Magie Moore ve İngiltere’nin İzmir Konsolosu Anthony Willy Buttigieg ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore: İzmir’i gözden kaçırmayın

İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore, eşi Magie Moore ve İngiltere’nin İzmir Konsolosu Anthony Willy Buttigieg ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. 90’lı yıllarda da diplomatik görevle Türkiye’de bulunan ve iyi düzeyde Türkçe konuşan Büyükelçi, İzmir’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. İzmir’in ticari yatırımlar ve turizm potansiyelinin yüksekliğine dikkat çeken Büyükelçi, “Dışarıdan Türkiye’ye bakanlar sadece İstanbul’a odaklanıyor. İzmir gibi önemli kentleri gözden kaçırabiliyorlar.” dedi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydoğan ise Türk-İngiliz ilişkilerinin çok köklü bir tarihi geçmişi olduğunu, yüzlerce yıldır çok kültürlü yaşamın hüküm sürdüğü İzmir’in de 2 toplum ilişkilerinin izlerini yoğun olarak taşıdığını söyledi. Aydoğan, çocukluk yıllarında Bornova’da 3 cami, 2 kilisenin yanı sıra köklü İngiliz ailelerine ait çok sayıda köşk bulunduğunu da dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar