İngilizler Side'de başladıkları kültür ve arkeoloji turunu Xanthos'ta tamamlıyor

Dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kent'te İngiliz kültür ve arkeoloji turları başladı.

Google Haberlere Abone ol
İngilizler Side'de başladıkları kültür ve arkeoloji turunu Xanthos'ta tamamlıyor

Dünyaca ünlü Antalya Side Antik Kent'te İngiliz kültür ve arkeoloji turları başladı. İngiliz turistler, Antalya'da 12 günlük kültür ve arkeoloji turunda 22 antik kenti ziyaret ediyor. Kültür ve arkeoloji turu tutkunu İngiliz turistler turlarını Side Antik Kent'te başlatarak Kaş'ın Kınık beldesinde bulunan UNESCO koruması altında bulunan Xanthos Antik Kent'te sonlandırıyor.

İngiliz turistler 2014 yılının ilk kültür ve arkeoloji turuna Side'de Piskoposluk Sarayı, Devlet Agorası ve Side Antik Tiyatro ziyaretiyle başladı.

Londra Kültür, Sanat ve İnsanlık Mirası Arkeolojik Varlıklar Vakfı Başkanı Doç.Dr. Arkeolog Denise Allen, geçen yıl 52 bin İngiliz turisti Antalya bölgesinde kültür, tarih ve arkeoloji turuna çıkardıklarını söyledi. 2014 yılı hedeflerinin 65 bin olduğunu belirten Allen, 12 gün içinde 22 antik kent ve tarihi ören yeri ziyareti yaptıklarını kaydetti.

İngilizlerin tarihi ve kültürel varlıkları tanımada heyecanlı olduğunu aktaran Allen, Antalya'nın adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu iri ufaklı 300'e yakın antik kent ile tarihi ören yeri bulunduğunu söyledi. Allen, "Yeni yılın ilk kültür ve arkeoloji turuna Side'de başladık. Tur kapsamında Perge, Termessos, Selge, Seleukeia, Tlos, Letoon, Olimpos, Myra, Xanthos, Side, antik kentleri ile Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatro, Alanya Kalesi, Patara Meclisi, Likya Kaya mezarları, Noel Baba, Alaharan ve Aspendos Antik Tiyatro ziyaret ediyoruz. İngiliz turistler, insanlık kültür mirasını yakından tanımayı seviyor. Özellikle UNESCO koruması altında bulunan Xanthos Antik Kent ziyaretine özel önem veriyor. Bu sene 65 bin İngiliz'e Antalya bölgesinin tarihi ve kültürel varlıklarını tanıtmak istiyoruz. "ifadesini kullandı.

Öte yandan Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Natilda Baranov, Rus turistlerin Roma dönemi eserlerini yakından tanımada Side Antik Kent'i pilot bölge seçtiklerini söyledi. Baranov, Antalya'ya getirdikleri Rus turistler haftanın 3 günü Side'de kültür ve arkeoloji turuna çıkardıklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar