İngiliz Büyükelçi: Türkiye’de yaşananları yakından takip ediyoruz

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türkiye’de yaşananları yakından takip ettiklerini belirtti. Moore, bir saat boyunca Twitter hesabından vatandaşların farklı konulardaki sorularını cevaplandırdı. Birleşik Krallık (UK) Büyükelçisi...

Google Haberlere Abone ol
İngiliz Büyükelçi: Türkiye’de yaşananları yakından takip ediyoruz

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Türkiye’de yaşananları yakından takip ettiklerini belirtti. Moore, bir saat boyunca Twitter hesabından vatandaşların farklı konulardaki sorularını cevaplandırdı.

Birleşik Krallık (UK) Büyükelçisi Richard Moore, ilkini Mart ayında düzenlediği sosyal paylaşım sitesi üzerinden soru-cevap etkinliğinin ikincisini bugün gerçekleştirdi. Twitter hesabında çok farklı konularda kendisine yöneltilen sorulara cevap veren Moore, Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdiğini ifade etti. İngiliz Büyükelçi, "(Türkiye’de) Yaşanan olayları yakından takip ediyoruz. Gerçek ilerleme için reformlara ve üyelik sürecine odaklanın. Türkiye'nin AB'ye girişini kolaylaştıracak reformları destekliyoruz. Avrupa Birliği'ne katılan Türkiye hem AB için hem de Türkiye için iyidir." şeklinde konuştu.

‘VİZE BAŞVURULARININ YÜZDE 90’I OLUMLU SONUÇLANIYOR’

Türk şirketlerinin küresel hırsları olduğunu kaydeden Büyükelçi Moore, "Birleşik Krallık dünyanın yatırıma en açık ülkesi. Mükemmel bir eşleşme" değerlendirmesinde bulundu. "Türk ziyaretçilere her zaman kapımız açık." diyen Moore, ülkesine yapılan vize başvurularının yüzde 90'nın olumlu sonuçlandığına dikkat çekti. Moore, "Özellikle İngiliz yaratıcılığının Türk girişimciliğiyle eşleştiği alanlara odaklandık. 3. havaalanı, nükleer güç projeleri, sağlık sektörü, İstanbul Finans Merkezi bu örneklerden sadece birkaçı." ifadelerine yer verdi.

‘TÜRKİYE, KENDİ SEÇİMİNİ YAPACAKTIR’

'Şangay Beşlisi'ne girmek isteyen hükümete, AB Türkiye için neden tepki göstermez?' sorusuna ise İngiliz Büyükelçi, "Türkiye bağımsız bir ülke, kendi seçimlerini yapacaktır. Ancak İngiltere Türkiye'nin AB üyeliğinin en güçlü destekçisidir." cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar