İngiliz AP Milletvekili: Türkiye'de yabancılar suçlanıyor, bakanlar hala yerinde

Avrupa Parlamentosu (AP) İngiltere Milletvekili Andrew Duff, Avrupa Birliği’ni, Türkiye’deki rüşvet ve yolsuzluk operasyonu konusunda sessiz kalmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol
İngiliz AP Milletvekili: Türkiye'de yabancılar suçlanıyor, bakanlar hala yerinde

Avrupa Parlamentosu (AP) İngiltere Milletvekili Andrew Duff, Avrupa Birliği’ni, Türkiye’deki rüşvet ve yolsuzluk operasyonu konusunda sessiz kalmakla suçladı. Duff, operasyonu eleştirirken de "Rüşvetçi bakanlar hala yerinde. Bu nerede olabilir?" diye sordu.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Üyesi Andrew Duff, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Medya saldırı altında, Türkiye'de yabancılar suçlanıyor, polis şefi öldü. Bakanlar hala yerinde. Rüşvetçi bakanlar hala yerinde. Bu nerede olabilir?" diye sordu. Söz konusu soruyu AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’ye yönelten Duff, AB’yi de Türkiye’yi derinden sarsan soruşturmada sessiz kalmakla suçladı.

AP’nin İngiliz Milletvekili Duff, ayrıca İngiltere Başbakanı Cameron’un, Türkiye’nin AB üyeliğine muhalefet ettiğini kaydederek, AK Parti’nin buna rağmen AP’deki Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular Grubu'na (ECR) üye olmasını ‘absürt’ olarak değerlendirdi.
CİHAN

Yorumlar