Infomatrıx finallerinde Samanyolu Koleji dünya birincisi oldu

Eskişehir Samanyolu Koleji, Infomatrıx dünya finallerinde bir dünya birinciliği, 2 dünya ikinciliği, ve toplamda 7 madalya kazanarak bu seneki finallere damgasını vurdu. Dünya genelinde bu yıl 8.'si düzenlenen Infomatrıx olimpiyatında 17 bin...

Google Haberlere Abone ol
Infomatrıx finallerinde Samanyolu Koleji dünya birincisi oldu

Eskişehir Samanyolu Koleji, Infomatrıx dünya finallerinde bir dünya birinciliği, 2 dünya ikinciliği, ve toplamda 7 madalya kazanarak bu seneki finallere damgasını vurdu.

Dünya genelinde bu yıl 8.'si düzenlenen Infomatrıx olimpiyatında 17 bin projenin arasından, Amerika, Asya, Afrika ve Avrupa’da kıta elemelerinde derece alan en iyi 243 proje Romanya-Bükreş’te düzenlenen Infomatrix dünya finallerine davet edildi. Lise ve üniversite öğrencileri arasında Hardware Control, Computer Art, Robotik, Short Movie ve Programing olmak üzere 5 kategoride olimpiyat düzenlendi. Eskişehir Samanyolu Koleji'nden 5 öğrenci Computer Art kategorisinde 1 ve Robotik kategorisinde 4 olmak üzere 5 projeyle Bükreş'te düzenlene finallere kalmayı başardı.

Samanyolu Eğitim Kurumları bilgisayar öğretmeni Engin Çakır öncülüğünde finalde boy gösteren Mehmet Burak Kaşlı ve Yasir Öz Robotik Kategorisinde “Akıncı” isimli projeleriyle dünya birincisi, Alper Savun Computer Art Kategorisinde “Eco Future 2100” isimli projesiyle dünya ikincisi, Mustafa Buğra İşeri ve Arda Köksal Robotik Kategorinde “Altay” isimli projeleriyle dünya ikincisi oldu. Eskişehir Samanyolu Koleji toplamda 4 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla olimpiyatların en başarılı okullarından birisi oldu.

Öğrencilerinin böyle dünya çapında bir organizasyonda Türkiye'yi başarıyla temsil etmesinin gurur verici olduğunu belirten Eskişehir Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Salih Gökçe, “Öğrencilerimiz bir yıldan beridir çalışıyorlar. Çocuklarımız en sonunda emeklerinin karşılığını aldı. Öğrencilerimizi, öğretmenlerini tebrik ediyorum. Türkiye ve Eskişehir’e böyle bir başarı getirmiş olmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bu başarıyı tüm Eskişehir halkına armağan ediyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar