İnfiale sebep olan Milli Eğitim sorgusunu veliler nefretle kınadı

Kamuoyunda büyük tepkilere yol açan Milli Eğitim Bakanlığı yazılı emri doğrultusunda müfettişlerin, özel okul, yurt ve dershanelerde öğrencileri sorgulamaları Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
İnfiale sebep olan Milli Eğitim sorgusunu veliler nefretle kınadı

Kamuoyunda büyük tepkilere yol açan Milli Eğitim Bakanlığı yazılı emri doğrultusunda müfettişlerin, özel okul, yurt ve dershanelerde öğrencileri sorgulamaları Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de yaşandı. Veliler 28 Şubat'ın ikna odalarını ilkokul çocuğuna kadar indiren Bakanlık müfettişlerinin sorgulamasını nefretle kınadıklarını açıkladılar.

Dörtyol ilçesinde Özel Gümüş İlk ve Orta Okuluna gelen müfettişler öğrencilerle görüşerek okulda öğretmenleri tarafından siyaset yapılıp yapılmadığını ve devlet aleyhinde konuşulup konuşulmadığı gibi sorulara muhatap olan öğrenciler neye uğradıklarını şaşırdı.

Öğrencilerle görüşmenin ardından veliler de okula çağrılarak TC kimlik numaralarını isteyen müfettişler, tepkiyle karşılandı. Özel Gümüş Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Mukaddes Can, 12 yıldır bu okula çocuğunu gönderdiğini, 2 çocuğunun mezun olduğunu, birinin ise hala okula devam ettiğini söyleyerek, "Yapılan uygulamayı gayri ahlaki ve antidemokratik bulmuyorum. Bu nasıl bir Milli Eğitim ki ilkokulda okuyan çocuklara böyle bir uygulama yapıyor bunu anlamış değim. Bu uygulamayı nefretle kınıyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin, yazılı emir doğrultusunda özel okul, yurt ve dershanelerde öğrencileri sorguladığının akıl ve mantıkla bir ilgisi olmadığını belirten öğrenci velisi Ömer Motuk, okullardaki sorgu odasının ahlaka uygun olmadığını, uygulamanın herkesi töhmet altında bırakacağına işaret etti. Küçük yaştaki öğrencilerin eğitim dışında böyle bir uygulamaya alet edilmesinin son derece yanlış olduğunu vurgulayan Motuk, yaşananların 28 Şubat’taki ikna odalarını hatırlattığının altını çizdi. 10 yaşındaki çocuklara, “Öğretmenleriniz devlet büyükleri aleyhinde konuşuyor mu?” şeklinde soruların sorulmasının son derece çirkin olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar