İNESMEK personeline işaret dili kursu

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İNESMEK) bünyesindeki personele işaret dili öğretiyor.

Google Haberlere Abone ol
İNESMEK personeline işaret dili kursu

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İNESMEK) bünyesindeki personele işaret dili öğretiyor. 120 saat eğitim alacak olan kursiyerler, kursun sonunda MEB onaylı sertifika alarak 3 bin 400 kelime ifade edebilecek duruma gelebilecek.

Tam sayısı net olmamakla birlikte 2 milyon 300 bin işitme engellinin var olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin; “Bu vatandaşlarımızın sosyal hayatta karşılaştıkları sorunları en aza indirgeyebilmek için çalışıyoruz. İlk grubumuzu İNESMEK çalışanlarımızla açtık. Önümüzdeki haftalarda belediye çalışanlarımızdan oluşan bir grup eğitim almaya başlayacak. Amacımız işitme engellilerimiz belediyemizin birimlerine geldiğinde, sorunlarını anlayan arkadaşlarımızla karşılaşmasını sağlamak” dedi.

Usta öğreticilerinin Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyon’undan sertifikalı olduğuna değinen Şahin, İşaret dili öğrenmek isteyen vatandaşlarımızı İNESMEK kurslarımıza bekliyoruz. Kursa katılmak isteyen vatandaşlarımız www.inesmek.org adresinden ön kayıt yaptırabilir, facebook/İNESMEK sayfasından ve 711 85 11 telefon numarasından ayrıntılı bilgi alabilirler” şeklinde konuştu.

İNESMEK’te görev yapan idareci ve öğretmenler, farklı dilleri konuşabilen insanlarla bir şekilde anlaşabildiklerini, önemli olan konuşamayan insanlarla anlaşmak olduğunu ifade ederek, İNESMEK kurslarına katılan engelli insanlarla anlaşmak ve onların sorunlarına yardım edebilmek için kursa katıldıklarını belirttiler. Kursa katılan Kursiyerler 5 ay sonra işitme engelli bireylerle konuşur hale gelecekler. CİHAN

Yorumlar