İNESDER’den Çanakkale konulu konferans

Bursa İnegöl Eğitim Sevenler Derneği tarafından Yıkılmayan Çanakkale konulu konferans düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
İNESDER’den Çanakkale konulu konferans

Bursa İnegöl Eğitim Sevenler Derneği tarafından Yıkılmayan Çanakkale konulu konferans düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansa İnegöl halkı yoğun ilgi gösterdi. Fem ve Anafen konferans salonunda düzenlenen programda İnegöl Safvet Koleji öğrencilerinin’ Çanakkale Türküsü’ eşliğinde drama gösterisi sergilendi. Dernek adına hoş geldiniz konuşması yapan İNESDER’den Başkanı Metin Kuş, şunları söyledi: ”Çanakkale sadece bir savaş değil. Birçok dersi de içinde barındıran bir destandır. Bu destanı yılda bir defa değil her zaman anlatmalı ve bu zaferden dersler çıkarmalıyız. Gençlerimize ve halkımıza bunun önemini bir kez daha hatırlatmak için bu programı düzenledik.”

Daha sonra Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe tarafından verilen konferans da salonda duygulu anlar yaşandı. Maltepe, "Ey insanlar, şehitleri ziyaret ediniz, onlara selam veriniz. Allah'a yemin ederim ki şehitler, selam veren kimselere kıyamete kadar selam verirler." hadisini hatırlattığı konferansını, slaytlar eşliğinde gerçekleştirdi.

Çanakkale ruhunun hissedilmesi, öğrenilmesi için imkânı olan herkesin oraları görmesi ve ders çıkarması gerektiğini dile getiren Maltepe, “Yaşadığımız toprağın nimetini bugün görüyorsak eğer, o gün canlarını vatan için ortaya koyan şehit ve gazilerimiz sayesindedir. Onlardan dualarınızı esirgemeyin, oralara gidin, onları selamlayın. Onların selamı kıyamete kadar sizinledir." dedi.

'O GÜNKÜ KARDEŞLİĞE İHTİYACIMIZ VAR'

Çanakkale Savaşları'na gidenlerden kimisinin yıllar sonra döndüğünü, çoğununsa dönemediğini vurgulayan Maltepe, şunları kaydetti: "Kore'de, şehitliği ziyaret etmeyen öğrencilere diploma vermiyorlar. Anzaklar, her yıl 25 Nisan'da binlerce kilometre yol gelerek, dedelerinin çektiği açıyı yaşamak için Çanakkale'yi görüyor. Biz de tarihimize ve şehitlerimize saygı ve hürmetimizi, onları ziyaret ederek göstermeli ve hatıralarından ders çıkarmalıyız. Konferansın sonunda Kardeşliğin en güzel şekilde yaşandığı yerdir. Çanakkale bu günde o günkü kadar kardeşliğe birliğe ihtiyacımız var. O gün bir ekmeği paylaşanlar düşman karşısında yenilmediler. Bu aziz vatanı bize özgür bir şekilde teslim ettiler."

Konferansın sonunda günün anısına Hasan Hüseyin Maltepe'ye, bir çiçek takdim edilirken program çıkışında Hasan Hüseyin Maltepe kitaplarını imzaladı. CİHAN

Yorumlar