INEPO'da dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Fatih Koleji’nin organize ettiği 22. Çevre Proje Yarışması'nda (INEPO) dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol
INEPO'da dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Fatih Koleji’nin organize ettiği 22. Çevre Proje Yarışması'nda (INEPO) dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) desteklediği INEPO'da lise kategorisinden seçilen 11. sınıf öğrencisi Merih Akalın, Eslin Benhabip ve Valeri Bahar'ın projeleri gelecek yıl ABD'de dünyanın en büyük bilim ve mühendislik fuarı INTEL ISEF'te Türkiye'yi temsil edecek.

Dünyadaki sağlıklı hava, temiz içme suyu, güvenli besin kaynakları ve tür çeşitliliğini yok eden unsurlara karşı biyoloji, fizik, kimya, sağlık ve enerji konularında hazırlanan projelerin yarıştığı INEPO’da dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Çevre bilincinin geliştirilmesi, çevreye duyarlı, olumlu ve kalıcı davranış değişikliklerinin kazandırılması, doğa, kültürel, tarihi, sosyo-estetik değerlerin korunması amacıyla düzenlenen INEPO'ya bu yıl Türkiye genelinden 533 proje katıldı. Akademisyenler tarafından değerlendirilen biyoloji, kimya, fizik, sağlık ve enerji alanında 142 proje finale kaldı.

Isı yalıtımından gıdaya, çevre kirliliğinden geri dönüşüme, kozmetikten sağlık sektörüne kadar birbirinden farklı projelerin katıldığı Ulusal INEPO yarışmasında çevreye dost fikirler görücüye çıktı.

UNESCO'nun da desteklediği INEPO'da lise kategorisinden seçilen 11. sınıf öğrencisi Merih Akalın, Eslin Benhabip ve Valeri Bahar'ın projeleri 2015 yılında ABD'de dünyanın en büyük bilim ve mühendislik fuarı INTEL ISEF'te Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

Keşan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Merih Akalın, bir kovan arıdan yılda iki kilo arı gübresi elde edileceğini buldu. Günlük hayatta elektromanyetik radyasyonu önlediği iddia edilen kaktüs bitkisi ve Himalaya tuz lambasının aslında böyle bir işlevi olmadığını tespit eden lise öğrencileri Eslin Benhabip ve Valeri Bahar, elektromanyetik dalga önleyici giysi projesine imza attı.

CİHAN

Yorumlar