İneklerin, hindilerin kaldığı ahırları hane olarak göstermişler

Yaklaşmakta olan mahalli idareler seçimleri öncesi askıya çıkan seçmen listeleri Mardin’de birçok yerleşim birimlerinde sıkıntıya yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
İneklerin, hindilerin kaldığı ahırları hane olarak göstermişler

Yaklaşmakta olan mahalli idareler seçimleri öncesi askıya çıkan seçmen listeleri Mardin’de birçok yerleşim birimlerinde sıkıntıya yol açtı. Mardin merkeze bağlı Çayırpınar köyünde 30 Mart yerel seçimler öncesi ahırların seçmen adresi olarak gösterildiği iddia edildi.

Çayırpınar köyü muhtarı Ata Güzel, yetkililerin köyde yapmış oldukları incelemelerde hane olarak gösterilen ahırlarda ise başka illerde yaşayan vatandaşların burada ikamet ettiği şeklinde gösterildiğini ileri sürdü. Köyde kendi adına kayıtlı 24 ev bulunduğunu, bunlardan 6’sının ahır olarak kullanıldığını belirten Çayırpınar köyü muhtarı Ata Güzel, seçim listeleri için köye gelen yetkililerin köyde bulunan 6 ahırın hane olarak gösterildiğini fark ettiklerini söyledi. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Ata Güzel, "Hane olarak gösterilen bu ahırlarda inekler, hindiler ve tavuklar yaşıyor. İnsanın yaşamadığı ahırlarda bu hayvanlar mı oy kullanacak? Burası benim tapulu evlerim. Bu ahırlar da benim adıma kayıtlıdır. Başka illerde yaşayan 16 kişi bu ahırlarda yaşıyormuş gibi gösteriliyor. Bu kişilerin şimdi nerede ve hangi ilde yaşadıklarına dair elimde belgeler vardır. Yetkilileri uyarmamıza rağmen hala bir sonuç alamadık.” dedi.

Köyde yaşayan Cesur Güzel ise burada insanların yaşamadığını defalarca yetkililere bildirdiğini ve jandarmanın her defasında buraya gelip tutanak tuttuğunu söyledi. Güzel, "Muhtar her defasında şikâyet etmesine rağmen jandarma her seferinde bu şekilde tutanak yazdı. Jandarma burada yaşayanların isimlerini sildi. Burada ismi olmayan, başka illerde yaşayan insanları burada yaşıyor gösterdiler. Bu ahırlarda hayvanlar yaşıyor. Bu hayvanlar mı oy kullanacak? Herkes bunu merak ediyor.” diye sordu.

Köyde yaşayan bir diğer seçmen listesi mağduru olan Abdulkadir Güzel de 7 çocuğunun oy kullanma hakkı bulunmasına rağmen seçmen listesinden silindiğini ifade etti. Bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe ile şikâyette bulunduğunu anlatan Güzel, "Ahır olan yeri hane olarak gösterdiler. Bu ahırlarda hindiler yaşıyor. Acaba bu hindiler mi oy kullanacak. Yetkililerin buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar