İnek tek batında dördüz doğurdu

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Hamidiye köyünde, bir çiftçiye ait inek bir batında dördüz doğurdu.

Google Haberlere Abone ol
İnek tek batında dördüz doğurdu

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Hamidiye köyünde, bir çiftçiye ait inek bir batında dördüz doğurdu. Holstein cinsi ineğin dünyaya getirdiği dördüzler, ilgi odağı oldu.

Karacabey’e bağlı Hamidiye köyünde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan aynı zamanda Karacabey Gölecik Grubu İçme Suyu Birliği Başkanı Cemal Erdem’in, holstein cinsi ineği, bir batında 4 yavru dünyaya getirdi. Dördü de dişi olan buzağılar, ilgi odağı oldu. Doğumun ardından bir yavru öldü.

Dördüzlerin doğumunu kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Cemal Erdem, bir ineğin dördüz doğurmasının ender karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi. İneğin suni tohumlama yöntemiyle hamile kaldığını dile getiren Erdem, bunun çok ender karşılaşılan bir olay olduğunu kaydetti. Daha önce bir ineğin üçüz doğurduğunu duyduğunu belirten Erdem, bu doğumla birlikte bir ineğin ilk kez dördüz doğurduğunu gördüğünü belirtti. Bunun gayet sevindirici olduğunu dile getiren Erdem, dördüzlerden birinin küçük doğması sonrasında öldüğünü ve annelerinin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ifade etti.

Dördüzlerin sağlık durumunun iyi olduğunu ancak biraz süt sıkıntısı yaşayacaklarını belirten Cemal Erdem, “Annesinden besliyoruz ancak yeterli gelmiyor. Diğer ineklerden süt sağıp biberonla besliyoruz. Çünkü annesinin sütü hepsine yeterli gelmiyor.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar