İnegöl’de toplu iş görüşmeleri başladı

Bursa İnegöl Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 12. dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
İnegöl’de toplu iş görüşmeleri başladı

Bursa İnegöl Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 12. dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı. Görüşmelere İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, İnsan Kaynakları Müdürü Ali Uzun, Mali Hizmetler Müdürü Osman Hatipoğlu, Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Yel, Sendika Şube Genel Sekreteri Arif Kelebek, Sendika Hukuk Müşaviri Av. Şirin Köroğlu, Sendika Teşkilatlanma Sekreteri Necati Çelik, Sendika Eğitim Sekreteri Selim Bal ile İnegöl Belediye Başkanlığı Temsilcileri Necmettin Sargı ve Alaattin Danacı katıldı.

Tarafların yetki belgelerinin ve toplu sözleşme tekliflerinin sunulmasıyla başlayan görüşmeler sendikanın taslak talebine karşı işverenin vereceği teklif alınarak ileri bir tarihe ertelendi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her 2 yılda bir yapılan ve 2014-2015 yılını kapsayacak olan çalışanların gerek ücret artışları gerekse sosyal hakları ile alakalı iyileştirmeleri kapsayan görüşmelere başladıklarını bildirdi.

Hizmet-İş sendikasının Bursa yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Aktaş, “Her zaman ki gibi yapıcı bir yaklaşımla hareket ediyorlar. İnanıyor ve ümit ediyorum ki kısa bir süre içerisinde görüşmelerimizi sonuçlandırıp hem çalışan arkadaşlarımızı rahatlatacak hem de kamuoyunu bu noktada bilgilendireceğiz” dedi.

Aktaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Piyasaların durumları ortada belediyelerimizin durumları ortada ama şunu çok net biliyoruz ki İnegöl Belediyesinin sayısı her geçen gün azalan mevcut personelinin çok büyük bir fedakarlıkla çok büyük bir heyecanla çalıştıklarını biliyoruz görüyoruz takdir ediyoruz. İnşallah bütçemiz dahilinde gerekenleri yapacağız. Ben bu vesileyle de görüşmelerimizin hayırlı olmasını ve en kısa sürede neticelenmesini arzu ettiğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Hem sendika temsilcisi arkadaşlarımıza hem de bizim yöneticilerimiz olan arkadaşlarımız ile el birliği içerisinde güzel bir netice çıkaracağımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum” dedi.

Açıklamanın ardından taraflar 81 maddeden olup ek ceza cetvelinden oluşan taslak üzerinde müzakereye geçtiler. CİHAN

Yorumlar