İnegöl’de suç örgütü operasyonu: 24 gözaltı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İnegöl ilçesinde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
İnegöl’de suç örgütü operasyonu: 24 gözaltı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İnegöl ilçesinde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 18'i adliyeye sevk edildi, 6 kişi ise serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; İnegöl’de silahlı suç örgütü kurarak silahla yaralama, işyeri ve araç kurşunlama, silahlı yağma ve tehdit ve benzeri suçlara karıştıkları gerekçesiyle operasyon yapıldığı bildirildi. Açıklamaya göre 18 Şubat’ta eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, çete lideri olduğu ifade edilen E.K.'nin de aralarında bulunduğu 24 kişi farklı adreslerde gözaltına alındı. Operasyon öncesinde ve sırasında 36 ayrı noktada yapılan aramalarda 16 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca ve şarjörleri, 3 adet av tüfeği, bir adet kurusıkı ve gaz tabancası, 245 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca fişeği, 56 adet av tüfeği kartuşu, 1 adet metal kelepçe ile 2 adet sustalı bıçak ele geçirildi. Gözaltına alınan 24 şüpheliden 18'i emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 6 kişi ise serbest bırakıldı.

Emniyetten yapılan açıklamada operasyona başlama tarihinin 8 Kasım 2013 olduğuna dikkat çekildi. Şüphelilerin bu tarihe kadar yedi ayrı suça azmettirme, işyeri ve araç kurşunlama, kasten yaralama, tehdit, mala zarar verme ve 6136 SKM eylemlerinin tespit edildiği vurgulandı. Şüphelilerin bu eylemler sırasında 8 ruhsatsız tabanca kullandığının belirlendiği ifade edildi. CİHAN

Yorumlar