İnegöl'de satranç hamleleri dostluk ve kardeşlik için yapıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Özel Nilüfer Safvet Koleji tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında “Hamleler Dostluk ve Kardeşlik İçin” isimli satranç turnuvası düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
İnegöl'de satranç hamleleri dostluk ve kardeşlik için yapıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Özel Nilüfer Safvet Koleji tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında “Hamleler Dostluk ve Kardeşlik İçin” isimli satranç turnuvası düzenlendi. Okulun kapalı spor salonunda, 22-23 Şubat 2014 tarihlerinde yaklaşık 300 öğrencinin katılımıyla yapılan turnuvaya veliler de yoğun ilgi gösterdi.

Turnuvanın açılışında konuşan Okul Müdürü İsmail Göbül, "Özel Nilüfer Safvet Koleji olarak amacımız, İnegöl'de farklı okullardan çok sayıda öğrenciyi paylaşım, dostluk ve kardeşlik ortamında biraraya getirmek, problem çözme, zihni disipline etme, bilgi üretme gibi zihinsel özellikleri kazandırmak, karşısındakine saygılı olma, paylaşma, rekabet etme, farklı bakış açılarını kabullenme gibi kişisel ve toplumsal değerlerini güçlendirmektir. Siz değerli velilerimize ve öğrencilerimize, satranç sporuna göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu sporun İnegöl'de gelişmesi için çaba gösteren İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün değerli yöneticilerine, ulusal hakemlerimiz Yakup Yıldız ve Umur Baş beylere huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Açılış ve ödül törenlerine katılan İlçe Gençlik Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ise, "İnegöl’de satranç sporuna destek veren ve ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. En değerli varlığımız olan çocuklarımızın güçlü kavrama yeteneğine sahip olmaları, sınırsız bir araştırma ve sentez bilinci kazanabilmeleri çok önemli. Öğrencilerimizin satranç sporuna olan ilgileri her geçen gün artıyor, bunun da en güzel delili bu turnuva. Yurtdışında satranç sporuna gereken önemin okullarda verildiğini hepimiz biliyoruz. İnegöl'de de gelişmesi için bu organizasyonu gerçekleştiren, bu kadar öğrenciyi biraraya getirip dostluklar kurulmasına vesile olan Özel Nilüfer Safvet Koleji'nin idarecilerine ve ulusal hakemlerimize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

İki gün süren turnuvada rakiplerini geride bırakarak mutlu sona ulaşan öğrenciler ve okullarına, törenle ödülleri verildi. Küçükler kategorisinde 1. Seyfi Ertürk, İsaören ilkokulu, 2. Ada Uzun, TOKİ Mehmet Akif Ersoy ilkokulu, 3. Cihan Demir. İsaören ilkokulu, 4. Numan Genç, Dumlupınar İlkokulu; Yıldızlar kategorisinde 1. Metehan Amuk, Vehbi Koç Ortaokulu, 2. Muhittin Göl, Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu, 3. Aslan Emirhan. Yenice 19 Mayıs Ortaokulu, 4. Aslan Emirhan, Dumlupınar Ortaokulu oldu. CİHAN

Yorumlar