İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji dünya 2.'si oldu

10. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması Matematik Olimpiyatı finaline katılan İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji 7. sınıf öğrencisi Mevlüt Ali Deveci, dünya 2.'si oldu.Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün...

Google Haberlere Abone ol
İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji dünya 2.'si oldu

10. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması Matematik Olimpiyatı finaline katılan İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji 7. sınıf öğrencisi Mevlüt Ali Deveci, dünya 2.'si oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün oluru ile Rusya Ural Federal Bölgesi Öğretmen Evi ile Çek Cumhuriyeti, Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Macaristan tarafından uluslararası düzeyde bu yıl 10.'su düzenlenen bilgi yarışmasında, İnegöl Özel Nilüfer Safvet Kolleji öğrencisi Mevlüt Ali Deveci, 10 ülkeden 7 bin 800 öğrencinin katıldığı Matematik kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Okul Müdürü İsmail Göbül, yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığımızın oluru ile ülkemizde de düzenlenen Matematik, Fen Bilgisi (Biyoloji), İngilizce ve Sosyal Bilgiler (Coğrafya) alanlarında 52 öğrenci ile katıldığımız yarışmanın birinci etabında 42 öğrencimiz başarılı olarak finale kalmışlardı. Finalde 7. sınıf öğrencimiz Mevlüt Ali Deveci, zorlu rakiplerini geride bırakarak Matematik kategorisinde dünya 2.'si olarak ülkemize gümüş madalya kazandırdı. Bir hafta önce de Kenya’da düzenlenen Çevre Proje Olimpiyatı'ndan öğrencilerimiz bir dünya 1.'liği, bir de dünya 3.'lüğü ile dönmüşlerdi. Uluslararası, ulusal, il ve ilçe genelinde Matematik, Bilgisayar, Resim, Spor, Fen, Türkçe, İngilizce, Müzik alanlarındaki yarışmalarda çeşitli ödüller alan öğrencilerimizin, okulumuzda verilen eğitimin kalitesini ortaya koyduğunu düşünüyorum. Hem öğrencilerimizi hem de emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ederim.” dedi.

CİHAN

Yorumlar