İnegöl Hindistanlı mobilyacıları ağırlayacak

İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) Başkanı Ahmet Akıskalı, Hindistan’ın Başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen Hindistan-Türkiye Mobilya İş Forumu kapsamında Hindistan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
İnegöl Hindistanlı mobilyacıları ağırlayacak

İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği (İNSİAD) Başkanı Ahmet Akıskalı, Hindistan’ın Başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen Hindistan-Türkiye Mobilya İş Forumu kapsamında Hindistan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

TUSKON’a bağlı Hind-Türk İşadamları Derneği ITBA (INDO-TURKISH BUSINESS ASSOCIATION) Başkanı Mehmet Ali Şeker ve İNSİAD Genel Sekreteri Ramazan Doğan’ın da katıldığı ziyarette iki ülkenin ticari ilişkileri ele alındı. İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı Hindistan Ticaret ve Sanayi Odası (PHD - Chamber of Commerce and Industry) İcra Direktörü Saurabh Sanyal’ı 28 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleşecek İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB)’na davet etti. PHD İcra Direktörü Sanyal, davet için teşekkür etti ve resmi zevatın yanı sıra işadamlarından oluşacak delegasyonla İstanbul Fuarı ve İnegöl’ü ziyaret edeceklerini söyledi.

PHD İcra Direktörü Saurabh Sanyal PHD’nin Bihar, Chhattisgarh, Delhi, Haryana, Himachal Pradesh, Jharkahnd, Jammu & Kashmir, Madya Pradeş, Pencap, Rajasthan, Uttar Pradesh, Uttarkand ve Chandigarh olmak üzere 150 milyon nüfusa sahip 12 bölgenin 150 dernek, 8 sekreterlik ile 45 bin üyeye hizmet verdiklerini söyledi. Türkiye ile ilk resmi ticari işbirliği anlaşmasının 1970 yılında imzalandığını ancak hayata geçirilemediğini ifade eden Sanyal, ticari ilişkilerin üst seviyeye taşınmasının son yıllarda gerçekleşmeye başladığını söyledi. TUSKON’a bağlı İNSİAD’ın organize ettiği Hindistan – Türkiye Mobilya İş Forumu’nun çok önemli bir adım olduğunu anlatan Sanyal, “Bu forum işadamlarının ve sektörlerin tanışması adına önemli bir adım. Bu sayede fırsatları yakından görebileceksiniz. Türkiye bizim için önemli. Ortak yönlerimiz çok fazla. Bu organizasyonun ülkelerin ortak geleceği adına önemli bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Sizi ağırlamaktan onur duydum.” dedi.

TUSKON DÜNYA İLE SAĞLAM BALAR KURUYOR

İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı ise Türkiye mobilyasının tanınması, ihracatının artması, yeni pazarların keşfedilmesi ve sonuçta ülkenin kalkınması adına TUSKON ve İNSİAD olarak ticaret köprüleri kurduklarını söyledi. Akıskalı, TUSKON üyesi işadamlarının dünya ile doğru, güvenilir ve sıkı bağlar kurmasını sağlayan bu ticaret köprülerinin Türkiye’nin gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra ülkenin tanıtımına da önemli faydası olduğunu anlattı.
Hindistan’ı yakından görmekten ve Hintli işadamlarının ilgisinden memnun olduklarını aktaran Akıskalı, PHD İcra Direktörü Saurabh Sanyal’a misafirperverliğinden ötürü teşekkür etti. Hindistan-Türkiye Mobilya İş Forumunun başarılı geçtiğini, tarafların ilk kez bir araya gelmesine rağmen önemli ticari bağlantılar sağlandığını ve hatta bir üyenin ortaklık anlaşması yapmak üzere iki ay içinde tekrar Hindistan’a gideceğini açıkladı. Hindistan’ın her bakımdan devasa bir pazar olduğunu ifade eden Akıskalı, PHD İcra Direktörü Saurabh Sanyal’ı 28 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB)’na davet etti. PHD Direktörü Sanyal söz konusu İSMOB Fuarına resmi delegasyon ve mobilya sektörü üyesi işadamları ile birlikte katılma sözü verdi. Heyetin İstanbul Fuarını ziyaretinin ardından İnegöl’e geleceği ve Türkiye-Hindistan Mobilya İş Forumuna katılan işadamlarının fabrikalarını da ziyaret edeceği bildirildi. CİHAN

Yorumlar