İndirilmemesi için polislerin başında 2 ay nöbet tuttuğu pankart indiriliyor

AK Parti Bolu İl Başkanlığı, Cumhuriyet Savcılığı'nın 8 Ocak'ta kaldırılmasına karar verdiği Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı pankartı 47 gün sonra indirme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
İndirilmemesi için polislerin başında 2 ay nöbet tuttuğu pankart indiriliyor

AK Parti Bolu İl Başkanlığı, Cumhuriyet Savcılığı'nın 8 Ocak'ta kaldırılmasına karar verdiği Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Dik dur eğilme, Bolu hep seninle' yazılı pankartı 47 gün sonra indirme kararı aldı. Binaya 2 ay önce asılan ve büyük tepki toplayan afiş indiriliyor. Savcılığın kaldırın talimatına rağmen indirilmeyen ve muhalefet partilerinin tepkisine neden olan pankartın kaldırılacağını il teşkilatı basın açıklaması ile duyurdu. 2 ay boyunca indirilmemesi için polis ekiplerinin nöbet tuttuğu pankartın indirileceğini Ak Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın açıkladı.

Ak Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kent Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “17 Aralık’ta Türkiye’de adına büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu denilen bir olay başlatıldı. 2 aydan beri televizyonlardan ve gazetelerden takip ettiğimiz bu olayın aslında yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olmadığı da hepimiz görmekteyiz. Bu olay, Türkiye’nin önlenemez yükselişinin önünü kesmek isteyen dış güçlerin Türkiye’deki yerli uzantılarıyla, Türkiye dışındaki ama kendisini Türk olarak kabul eden diğer uzantılarla beraber yapmak istedikleri bir operasyon, bir ameliyat, bir otopsiydi.” dedi.

“ASTIĞIMIZ BU PANKART GÖREVİNİ İKMAL ETTİ”

Pankartı, İl Başkanlığı'nca 2 ay süreliğine asmayı planladıklarını ve bu süreyi doldurduğu için bugün pankartın kaldırılacağını söyleyen İl Başkanı Ömer Sayın, açıklamasında “Biz Bolu halkının, Sayın Başbakanımıza, milli iradeye desteğini ifade eden bu pankartı 2 ay süreyle asılı bulunduğu yerde bulundurmaya karar vermiştik. Bugün ikinci ayını doldurduk ve astığımız bu pankartın görevini ikmal ettiğini, Bolu halkının hissiyatını bütün kamuoyuna ve tüm Türkiye’ye ifade ettiğini düşünüyor ve bugün pankartı indiriyoruz." ifadelerine yer verdi.

“KURAL İHLALİ KESİNLİKLE YOKTUR”

Sayın, "AK Parti hiçbir zaman yasaları ihlal eden, demokrasinin kurallarını, gelenekleri dejenere etmeye çalışan bir parti olmamış, bilakis bu milletin tarihinden gelen yaşam tarzına saygı duymuş, dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkese eşit mesafede yaklaşmış bir partidir. Tabii ki kurallara uymak en başta bizim görevimizdir. Bu bir kural ihlali kesinlikle değildir. Seçim yasakları ile ilgili kesinlikle herhangi bir olay yoktur burada.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar