İncirliova Belediye Başkanı Kale yolsuzluk iddialarını açıkladı

Aydın'ın İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, görevi devraldıktan sonra yolsuzluk ve usulsüzlük tespit ettikleri yedi dosyayı savcılığa verdiklerini söyledi. Kültür Park’taki iftarda konuşan Kale, önceki dönemle ilgili açıklamalarda...

Google Haberlere Abone ol
İncirliova Belediye Başkanı Kale yolsuzluk iddialarını açıkladı

Aydın'ın İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, görevi devraldıktan sonra yolsuzluk ve usulsüzlük tespit ettikleri yedi dosyayı savcılığa verdiklerini söyledi. Kültür Park’taki iftarda konuşan Kale, önceki dönemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Kale, işçiler ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Listede taşeron firma personeli olarak 98 kişinin adının olduğunu gördüm. Hepsinin nerelerde çalıştığını tespit ettik. Sonuçta 89 kişinin işbaşında olduğunu gördük. Dokuz kişinin bir kısmının hiç ofise uğramadığını, bazılarının da zaman zaman göründüğünü, iki kişininse sonradan kendilerinin belediye kayıtlarında olduklarını farkettiğini, esasında işe alındıklarından dahi haberleri olmadığını tespit ettik. Puantaj tespitiyle işbaşı yapmayanların ücretlerinin ve maaş tahakkuklarının ödenmemesini istedim. Kadroda olanlar da kurumdaydılar ama mesai saatlerinde keyfi bir uygulama olduğunu öğrendik. Bizim iş ahlâkımız, mesai kaçta başlıyorsa amir o saatte gelmeli ki işçi, memur da gelsin. Bugün bunu sağladık, disiplinli bir çalışma dönemi başladı.” dedi.

Yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili inceledikleri yedi dosyayı savcılığa teslim ettiklerini vurgulayan Gürşat Kale, "Toplam para miktarı önemli değil, kamunun bir lirası dahi önemli ama genel olarak söylemek gerekirse yedi dosyanın tamamı 1 milyon lira. Bu dosyalarda yedi ayrı konuda çok ciddi, usulsüzlük, zimmet, yolsuzluk intibaı veren delillere ulaştık. Tabii ki ben ne hakimim ne savcıyım. Sadece idareci olarak yapılan işlemlerin doğru olmadığını tespitle durumu gecikmeden cumhuriyet savcılığına intikal ettirdik. Konu bundan sonra adalettedir. Adalet gerekli araştırmayı, soruşturmayı, incelemeyi yaptıktan sonra ilgililer hakkında gerekeni yapacaktır. Ben spekülasyon peşinde değilim, yetimin hakkının peşindeyim." şeklinde konuştu.

İncirliova Belediyesi’nin borcunun 13 milyon lira olduğunu ve geçen dönemlerden kaldığını belirten Başkan Kale, “Bunun 3,5 milyon lirası piyasaya olan borç, 9,5 milyon lirası borç kamuya, devlete ait olan birikmiş borçlar. Bunların ödenmesi, gelire bağlı olarak gerçekleştirilecek. Devlete olan borçlarımız, İller Bankası gelirlerimizden kesilmektedir. Borçlar ödenecek.” dedi.

İftara Başkan yardımcıları, Baki Aslantaş, Mustafa Dinçer ve Yalçın Sarı da katıldı. CİHAN

Yorumlar