İncirlik krizinde Almanya'dan geri adım

Almanya incirlik konusunda geri adım attı. Bir Alman heyeti Türkiye'yi ziyaret edecek.

Google Haberlere Abone ol
İncirlik krizinde Almanya'dan geri adım

Türkiye ile Almanya arasında yaşanan İncirlik krizi sonrası bazı Alman vekiller Türkiye'yi ziyaret edecek. Heyet, İncirlik konusunda ikna turları düzenleyecek.

İncirlik Üssü'nde konuşlu Alman askerlerinin geri çekilmesini tartışan Federal Alman meclisinden bir grup milletvekili, bu hafta Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlıyor.

CLAUDIA ROTH BAŞI ÇEKİYOR

Deutsche Welle'nin haberine göre ziyaret, Gezi olayları sırasında Türkiye'de aktif faaliyetler yürüten, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Yeşiller Partisi milletvekili Claudia Roth başkanlığında bir heyet tarafından gerçekleşecek.

İKTİDAR VE MUHALEFET İLE STK'LAR İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORLAR

Roth ile beraberindeki heyetin, temasları kapsamında iktidar ve muhalefet partilerinden siyasetçilerle, ayrıca sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileriyle görüşmek istedikleri kaydedildi.

Alman milletvekilleri, ziyaretleri sırasında muhataplarıyla ikili ilişkilerinde yaşanan sorunları, çözüm yollarını, demokrasi ve insan hakları konularını tartışmayı, ayrıca siyasi diyaloğu geliştirme imkanlarını ele almayı hedefliyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU "GÜLE GÜLE" DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın İncirlik Askeri Hava Üssü'ne alternatifleri değerlendirdikleri açıklamasına yönelik olarak, "Ayrılmak isterlerse güle güle deriz" ifadesini kullanmıştı.

ALMANYA ÜRDÜN'LE GÖRÜŞÜYOR

Türkiye'nin bu sert tavrı sonrası "Biz de üs için kendimize yeni bir ülke buluruz" diyerek Ürdün'le görüşen Almanya, Ürdün'den de olumlu cevap almıştı.

Yorumlar

sadık bu heyeti türkiyeye sokmayın gelmesinler hainler gurubunun ne işi var