"İnci dişli çocuk kafasından vurulurken, ağız-diş sağlığından nasıl söz edelim?"

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Tıp Bayramı’nı buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, “Böylesi bir ortamda nasıl sağlık hakkından, hekimlikten, hemşirelikten söz edelim? İnci dişleriyle bir çocuk, gözümüzün önünde kafasından vurulup,.

Google Haberlere Abone ol
"İnci dişli çocuk kafasından vurulurken, ağız-diş sağlığından nasıl söz edelim?"

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Tıp Bayramı’nı buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, “Böylesi bir ortamda nasıl sağlık hakkından, hekimlikten, hemşirelikten söz edelim? İnci dişleriyle bir çocuk, gözümüzün önünde kafasından vurulup, eriyip giderken ağız diş sağlığından nasıl söz edebiliriz ki?” dedi.

Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan hekim ve sağlık çalışanları, Tıp Bayramı nedeniyle Atatürk Parkı’na yürüyerek anıta çelenk koydu. Gruptakiler adına konuşan Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, son zamanlarda hükümet hakkında çıkan iddialarla ilgili olarak, “Her yer hırsızlık, her yer yolsuzluk, rüşvet, her yerde çürüme kokusu. Polisin, kafasından vurarak öldürdüğü 14 yaşında bir çocuğumuzun acısı sardı yüreğimizi. Yasını tutmak, gönlünce ağlamak isteyen insanlara dahi izin verilmiyor.” diye konuştu. Ökten, acısını yaşamak isteyen insanların dahi kafası kırılıp, gözü çıkartılarak hakaretler edildiğini ifade etti.

Türkiye’nin, artık insanların iyice kutuplaştığı, birilerinin acısıyla “birilerinin” alay ettiği bir yer olduğunu ileri süren Ökten, “Ustalık dönemini yaşayan iktidarın ülkemizi getirdiği yer burasıdır. Berkin’in gülen gözleri, güzel yüzü bütün anlamlı haliyle bize bakıyor. 'Bir şeyler yapın' diyor, 'Ben sadece ekmek alacaktım' diyor, 'Kafamı kırdılar' diyor, 'Ben daha çok yaşayacaktım' diyor. Onu hayatta tutamadık, içimiz sızlıyor. Bugün Tıp Bayramı’ymış öyle mi? Tıp mı bıraktınız, sağlık mı bıraktınız? Hangi derdimizden söz edelim? Böylesi bir ortamda nasıl sağlık hakkından, hekimlikten, hemşirelikten söz edelim? İnci dişleriyle bir çocuk, gözümüzün önünde kafasından vurulup, eriyip giderken ağız diş sağlığından nasıl söz edebiliriz ki?” diye konuştu.

Mesleklerini özgürce yerine getirmek, herkese hak ettiği sağlık hizmetini vermek istediklerinin altını çizen Ökten, şunları ifade etti: “Gaz odasına dönmüş kentlere, TOMA’ya, Akrep’e, plastik mermiye, kimyasal gazlara, her türlü polis şiddetine karşı çıkıyoruz. Sağlık hizmeti almak herkesin, göstericilerin de hakkıdır diyoruz, göstericilere ilk yardım hizmeti verdiğimiz için suçlanıyoruz. Mesleğinin gereğini yerine getiren sağlık çalışanlarını hapse atacak, altından kalkamayacağı para cezaları verecek yasalar çıkarıyorlar. İnsanlıklarının, mesleklerinin gereğini yerine getirdikleri için Ankara ve Hatay Tabip Odası'nın yönetim ve onur kurullarını görevden almak için dava açıyor, bu ülkenin Sağlık Bakanlığı.”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan umutlu olmadıklarını ifade eden Dr. Ökten, “Gözünün önünde tüm dünyanın tepkisini çeken polis şiddeti yaşanırken, insanların kafası kırılıp gözü çıkarılırken, çocuklar ölürken 'durun' diyememiştir, 'Bu polis şiddeti kabul edilemez' diyememiştir, 'Kimyasal gazları böyle ölçüsüzce kullanamazsınız' dememiştir. Ne mi yapmıştır? Hekimlere, tabip odalarına mesleklerinin gereğini yerine getirenlere soruşturmalar açmış, sağlık çalışanlarını hapse atacak yasalar çıkarmıştır. Sağlık çalışanları açısından mevcut iktidarın sağlık politikalarının, Sağlık Bakanı’nın güvenilirliği ve inandırıcılığı kalmamıştır. Sağlık çalışanları, bu ülkenin hemen tamamı gibi mutsuzdur, geleceğinden kaygılıdır, öfkelidir, şiddet sarmalı içinde kalmıştır, mesleğini hakkıyla yerine getiremediğini, hakkını alamadığını düşünmektedir. Böylesi bir ortamda sağlıktan söz edilemez.” diye ifade etti. CİHAN

Yorumlar