İncesu Belediye Başkanı yargılandığı davada berat etti

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde CHP'lilerin 2007'de şikayeti üzerine İncesu Belediyesi'nde rüşvet alındığı iddiasıyla 4 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
İncesu Belediye Başkanı yargılandığı davada berat etti

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde CHP'lilerin 2007'de şikayeti üzerine İncesu Belediyesi'nde rüşvet alındığı iddiasıyla 4 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Davada sanıkların son savunmaları alındı. Daha sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı. İncesu Belediye Başkanı berat ederken sanıklardan H.A.H. 7 yıl 11 ay, S.T. 7 yıl 10 ay hapis cezası aldılar.

Hacı Ali Hamurcu'nun ifadeleri doğrultusunda yapılan suç duyurusu sonucu 2007 yılında İncesu Belediye Başkanı Zekeriye Karayol, Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Şubesi eski Müdürü Hilal Aybak, 2007 yılında UKOME Başkanı olan Süleyman Temeltaş, UKOME'nin eski memuru Hacı Ali Hamurcu hakkında dolandırıcılık, rüşvet, irtikap iddiasıyla CHP'li milletvekillerinin suç duyurusu üzerine dava açılmıştı. Sanıklardan bazıları hakkında isnat edilen suç, İncesu ilçesi yakınlarına LPG istasyonu açmak isteyen Yağmur Çöl'den 30 bin lira rüşvet aldıkları, kişinin işlerini engelledikleri ve mağdur ettikleri yönünde iddialar yer alıyordu. Önceki duruşmalarda İncesu Belediye Başkanının 30 bin lira rüşvet aldığı iddiası ile ilgili belirtilen miktarın yazılı bulunduğu çek, ruhsat işlemleri için belediye tarafından belediye tüzel kişiliğine yazılmış olarak alındığı ve daha sonda ruhsat işlemleri yetkisinin belediyeye ait olmadığı belirlenince şahsa iade edildiği belirtilmişti.

Davayla ilgili yapılan son duruşmada mahkeme heyeti, sanıkların ve avukatlarının son kez ifadelerini aldı. Ardından kısa bir süre ara veren heyet, kararını açıkladı. Suçun oluşmadığı kanaatine varan mahkeme, Başkan Zekeriya Karayol ve Hilal Aybak hakkında berat kararı verdi. Diğer iki sanığa ihbar suretiyle irtikap ve ikna suretiyle irtikap suçlarından Hamurcu’ya 7 yıl 11 ay, Temeltaş’a 7 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Verilen cezalara itiraz hakkı bulunduğu için ceza verilen sanıklarla ilgili tutuklama yapılmadı.

Daha önceki duruşmalara CHP'li milletvekilleri katılırken, son iki duruşmaya katılmamaları dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar