İnce: Twitter'ı kapat, biz posta güvercinleriyle de hırsızlıkları anlatırız

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Balıkesir'in Edremit ilçesinde Şehit Hamdibey Meydanı'nda Körfez halkına seslendi.

Google Haberlere Abone ol
İnce: Twitter'ı kapat, biz posta güvercinleriyle de hırsızlıkları anlatırız

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Balıkesir'in Edremit ilçesinde Şehit Hamdibey Meydanı'nda Körfez halkına seslendi. 30 Mart seçimleri için 'Bu kurtuluş savaşı' diyen Başbakan Erdoğan'a, Muharrem İnce, ''Bu bir istiklal savaşı değildir, bu bir istikBilal savaşıdır, istikBilal. Hani milli şair, bir Hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor! diyordu, bir Bilal uğruna Ya Rab Türkiye batıyor.'' dedi.

"Twitter'ı kapat, Youtube'u kapat, Facebook'u kapat, Türkiye'deki gazetelerin manşetlerini sen belirle, televizyonların alt yazısını sen belirle, bu çağda ne yaparsan yap, posta güvercinleriyle anlaşırız, gene de hırsızlıkları anlatırız. Sen Twitter'ı kapat, Amerika'ya gider Kızılderililerden dumanla haberleşmeyi öğrenir, senin hırsızlıklarını gene anlatırız, gene anlatırız." diye konuştu.

Muharrem İnce, Twitter'a erişim engeline ilişkin şunları kaydetti: "Bu Twitter başa bela. Milletimi Twitter'a, Facebook'a, Youtube'a yedirmem' diyor. Ya uzun adam, 'ben milletimi bunlara yedirmem' diyeceğine 'ben yetim hakkını yedirmem, devletin parasını yedirmem, ben bunları yemem, yedirmem' desene. Twitter'ı yasaklıyor. Twitter'ı niye yasaklıyor? Kendinin yolsuzluklarını, rüşveti, ayakkabı kutularındaki dolarları, çikolata kutusunun altındaki dolarları, bunları gizlemek için yasaklıyor. Twitter'ı yasakla, Facebook'u yasakla, Youtube'u yasakla, Türkiye'deki gazetelerin manşetlerini, televizyonların alt yazısını sen belirle, bu çağda ne yaparsan yap, Kızılderililer gibi dumanla haberleşiriz, gene anlatırız söyleyeceğimizi. Sen telefonları, interneti, televizyonları engelle, posta güverciniyle yaparız, gene yaparız."

Seçimin, tabii ki bir belediye başkanlığı seçimi olduğunu, ama bunun onun ötesinde bir şey olduğunu, sadece belediye başkanı seçilmeyeceğini ifade eden İnce, "30 Mart'a Türkiye soyulmaya devam etsin mi etmesin mi onu da oylayacaksınız.'' diyerek devam etti. Türkiye gezilerinde trafik polislerinden yediği cezalara da değinen İnce, ''Edirne'den Artvin'e yolda yürümüşüm, trafiği aksatmışım bana fezleke gönderiyorlar, ya ben araç trafiğini aksatmışım fezleke gönderiyorlar, kara para trafiğini yönetenlere fezleke yok. Ben yürüdüm diye fezlekem var, yürütenlere fezleke yok. Kimsiniz siz Ali kıran Baş kesen misiniz? Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı sana da kalmaz, merak etme. Eğer bir daha gelirlerse trenle çalarlar haberiniz olsun.'' şeklinde konuştu.

Muharrem İnce, 30 yaşın altındakilere Recep Tayyip Erdoğan'ın en sevdiği hayvanı sordu. İnce, 'Koyun' diyen gençlere, ''Ben zekanızla espri yapın derken, koyun derken, seçmenlere hakaret yaparsanız olmaz, koyun derken ona hakaret etmiyor, vatandaşa hakaret ediyorsunuz oysa, zekanızla dalga geçeceksiniz, bak söylüyorum; fildir, çünkü hortumu var.'' dedi.

Gençler bir harikasınız diyen Muharrem İnce, şöyle devam etti: ''15 yaşındaki genci terörist ilan etti bu uzun adam, ailesine bir başsağlığı dilemedi, ayıptır. Berkin Elvan da bizim evladımız, Tunceli'de vefat eden, kalp krizi geçiren polis Ahmet de bizim evladımız, İstanbul'da vurulan AKP'li genç Burak Can da bizim evladımız, hepsi bu memleketin evladı. Biz Türkiye'yi ayrıştırmaya değil, Türkiye'yi birleştirmeye geliyoruz.''

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Edremit Belediye başkan adayı Kamil Saka ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Sami Sözat'la Edremitlileri selamladı.



CİHAN

Yorumlar