İnanır: Kayseri, doğal ve kültürel yapılarıyla turizmde gelecek vaat ediyor

Türk sinemasının Altın Portakal ödüllü oyuncularından Kadir İnanır, Kayseri’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Google Haberlere Abone ol
İnanır: Kayseri, doğal ve kültürel yapılarıyla turizmde gelecek vaat ediyor

Türk sinemasının Altın Portakal ödüllü oyuncularından Kadir İnanır, Kayseri’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. İnanır, “Kayseri, doğal ve kültürel yapılarıyla turizmde gelecek vaat ediyor.” dedi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türk sinemasının Altın Portakal ödüllü oyuncularından Kadir İnanır ile tiyatro ve sinema oyuncusu Jülide Kural’ı Kayseri’de ağırlayarak, şehrin kültür varlıkları ile turizm değerlerini yerinde tanıttı. Vali Düzgün’ün davetlisi olarak Kayseri’ye gelen Kadir İnanır ile Jülide Kural’ın ilk durağı valilik konutu oldu. Samimi ortamda geçen ve özellikle tiyatro, sinema ve turizm üzerine konuların konuşulduğu kahvaltının ardından konukları ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nı yaya olarak gezen Vali Düzgün ile eşi Gül Düzgün, özellikle Kayseri Kalesi ve Saat Kulesi ile meydanın etrafında yer alan Selçuklu eserlerine ilişkin bilgiler aktardı.

Konuklarını, tarihi kültür varlıkları açısından özel bir önem taşıyan ve bu anlamda sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapılan Talas ilçesine götüren Vali Düzgün ile eşi Gül Düzgün, Ali Saip Paşa Sokağı’ndaki restore edilen evler hakkında detaylı bilgiler verdi. Talas’taki Devlet Konukevi’ni de konuklarına gezdiren ve buranın bahçesinden Kayseri’yi anlatan Vali Düzgün, konuklarının, “Kayseri’yi hiç bu kadar güzel bir açıdan görmemiş ve böylesine güzel olduğunu tahmin etmemiştik.” sözleri üzerine, Kayseri’nin her bir bölgesinin kendine has güzellikleri bulunduğunu, kültür varlıkları ve doğal güzellikleri üzerine yürütülen çalışmalar sonucunda bu güzelliklerin herkes tarafından bilinebilir hale geleceğine dikkat çekti.

Bu sırada, Talas’taki tarihi dokunun ve geçmişten bugüne medeniyetlerin ruhunun yapılarda hala yaşıyor olmasının kendisini oldukça etkilediğini dile getiren Kadir İnanır ise “Kayseri’nin de bir parçası olduğu Kapadokya Bölgesi’nde pek çok televizyon yapımı gerçekleştirdik. Sayın valimizin ve değerli eşlerinin tanıtımıyla bu bölgenin de özellikle sinema sektöründe değerlendirilebileceğini gördük. Kayseri, doğal ve kültürel yapılarıyla turizmde gelecek vaat ediyor.” diye konuştu.

Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, günün devamında konuklarını Erciyes Kış Turizm Merkezi’ne götürerek yapılan çalışmaları yerinde gösterdi. Vatandaşların sevgi gösterileri arasında Erciyes Kayak Merkezi’nde bir süre gezinti yapan Kadir İnanır, çalışmalardan etkilendiklerini dile getirerek, “Uluslararası önemli kayak merkezlerini de görmüştük. Yapılan çalışmalarla birlikte Erciyes’in çok kısa süre içerisinde dünya genelinde hak ettiği değeri bulacağına inanıyorum.” dedi.

Erciyes Kış Turizm Merkezi gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile kentin önde gelen bazı sanayici ve iş adamları da katılarak, ünlü oyuncularla Kayseri üzerine sohbet ettiler. Vali Düzgün, ziyaretin sonunda, Kadir İnanır ve Jülide Kural’ı Kayseri’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti iletirken, Kadir İnanır da kendilerine ev sahipliği yapan Vali Düzgün’e teşekkür ederek, “Kayseri’yi çok daha iyi tanıma ve anlama fırsatı bulduk. Biz de artık Kayseri’nin gönüllü elçileri olarak kendi sektörümüzde Kayseri’nin önemini anlatacağız ve tanıtımına katkı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Kadir İnanır ile Jülide Kural’ın Kayseri gezisinde, Kapadokya bölgesinin önemli turizmcileri arasında yer alan Kazakistan Fahri Konsolosu Halil Uluer ve eşi de hazır bulundu.



CİHAN

Yorumlar