'İnanan insanlara zulmedenler, zulümlerinin karşılığını görür'

Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, 17 Aralık 2013'ten beri Türkiye gündemini meşgul eden yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından yaşananları, Hizmet Hareketi'ne yüklemenin doğru olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'İnanan insanlara zulmedenler, zulümlerinin karşılığını görür'

Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, 17 Aralık 2013'ten beri Türkiye gündemini meşgul eden yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından yaşananları, Hizmet Hareketi'ne yüklemenin doğru olmadığını söyledi. Varlıakman, yaptığı açıklamada, “Bu sıkıntı, problem diye ifade edilen şey, her nedense 17 Aralık’tan sonraki süreçte bir çatışma ortamına dönüştü. Bu kaos ortamıyla ilgili küresel operasyon şeklinde ifade edildi. Faiz operasyonu şeklinde değerlendirildi. Bu yetmedi, paralel devlet söylemleri gerçekleştirildi. Bütün bunlar gerçekleştirilirken de suçlu ve günah sahibi olarak sadece birileri ilan edildi. Fethullah Gülen Hocaefendi ve cemaati suçlu ilan edildi.” dedi.

Bu değerlendirmenin doğru olmadığının altını çizen Varlıakman, “Gazeteci Abdurrahman Dilipak, bir yıl önce peşpeşe iki yazı yazdı. Yazdığı yazılar rekorlar kırdı. Bu yazılarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bakanlıklarında ve üst bürokraside yolsuzluk ve rüşvetin zirveye ulaştığını, kadınlar kullanılarak yolsuzluk ve rüşvetlerin sürdürüldüğü ifade ediliyordu. Hattâ hükümete konuyla ilgili uyarı yapılmıştı: 'Ey AK Parti, siz inanan insanların oyunu aldınız. Yüzde 50 civarında oy aldınız ama üst bürokrasiye getirdiğiniz insanları, kişiliklerini ve karakterlerini bilin.' Bunların yarın öbür gün dış güçler tarafından, yani CIA, MOSSAD, KGB tarafından Anadolu coğrafyası üzerinde yaşayan halka bir şekilde servis edileceğini çok net bir şekilde ifade etti. Bu bir yıl öncesine rağmen, yolsuzluk ve rüşvet artmasına rağmen mevcut iktidarın bundan ders çıkarmaması ve bununla ilgili tedbirlerin alınmamış olması, bu tamamen iktidarın zaafından kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar