''İmralı’dan bir şeyler bekleyen hükümet anlayışını kabul edemeyiz''

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, ''İmralı’dan bir şeyler bekleyen hükümet anlayışını kabul edemeyiz.'' dedi. Diyarbakır’da terör örgütü üyesinin askeri alana girerek direkteki Türk bayrağını...

Google Haberlere Abone ol
''İmralı’dan bir şeyler bekleyen hükümet anlayışını kabul edemeyiz''

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, ''İmralı’dan bir şeyler bekleyen hükümet anlayışını kabul edemeyiz.'' dedi.

Diyarbakır’da terör örgütü üyesinin askeri alana girerek direkteki Türk bayrağını indirmesine tepkiler büyüyor. Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, gelişmeleri sabırla takip ettiklerini ve ülke menfaatini ön planda tuttuklarını belirterek, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde devletin unsurlarına yönelik yapılan saldırılar artmasına karşın hükümetin, devlet yetkililerin sessiz kalmasının da çaresizlik gibi gözüktüğünü ve İmralı’dan medet umulur hale gelindiğini ifade etti. Bayrağın indirilmesinin Üniversite camiası, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği olarak kendilerini çok üzdüğünü söyleyen Prof. Dr. Öztürk, ''Zaten uzun zamandır bölgede yaşanan olaylarla ilgili bizim bir bilgiler olmaması bizi üzüyordu. Barış süreci adı altında Türk milletine yutturulmaya çalışılan bu savsata düşüncenin ülkemiz açısından iyi şeylere vesile olmayacağı muhakkak.'' dedi.

''Gazetelere baktığımız haberlerde Doğu’da, Güneydoğu’da PKK’nın kendi yargı sistemini kurduğunu öğreniyoruz'' diyen Dernek Başkanı Öztürk, bu durumun devletimizin adına utanç verici olduğunu açıkladı. Öztürk, daha bir hafta önce devletin olarak söylenemeyeceği hükümetin bakanı demenin doğru olacağı bakanların Diyarbakır’da yaptığı toplantıyı dile getirerek, ''Buraya gittiler ve barış süreci toplantısı yaptılar. Arkasından da bu tür olayların meydana gelmesi. Askere saldıran, askeri garnizona yapılan saldırıda savunma yapan askerlerin silahların elinden alınması da hükümetimiz adına nefret edilecek durumdur. Nöbet kulübesinin taşlanması, bayrağının inmesi, artık devletin oradaki varlığının göstergesi olan unsurlara yönelik saldırılar olmaktadır. Şunu kimse unutmasın; Türk milleti istiklal ve istikbalini millet olarak korur. Bundan kimsenin endişesi ve şüphesi olmasın. Bizler de diyoruz ki; millet olarak sakin ve sabırlı olmalıyız. Saldırıyı yapanlar yakalansa ne olacak yakalanmasa ne olacak. Terör örgütü üyesi ben bunu yaptım diyerek kendi taraftarlarına kendi yandaşlarına gücünü göstermiş oluyor.'' şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Adnan Öztürk, yaşanan gelişmelerden sonra hükümetin İmralı’daki caniden medet ummasının da kabul edilemeyeceğini belirterek, ''Hükümetin hemen alelacele bir heyetin Öcalan ile görüşme yapmak için gitmesi hayret vericidir. İmralı’dan bir şeyler bekleyen hükümet anlayışını da kabul edemeyiz. Hala analar ağlamasın, demokratik haklar savsatalar ile Türk milletini kimsenin uyutmaya hakkı yoktur” dedi.

CİHAN

Yorumlar