İmralı görüşmesi sonrası açıklama yapıldı

Abdullah Öcalan ile İmralı'da görüşen Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, görüşmelerinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Görüşmenin yaklaşık 3,5 saat sürdüğü kaydedilen...

Google Haberlere Abone ol
İmralı görüşmesi sonrası açıklama yapıldı

Abdullah Öcalan ile İmralı'da görüşen Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, görüşmelerinin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Görüşmenin yaklaşık 3,5 saat sürdüğü kaydedilen açıklamada, Öcalan'ın öncelikle müzakere çerçeve yasasına destek, öneri ve katkı sunarak, gerçekleşmesini sağlayan bütün parti kurum ve şahsiyetlere teşekkür ettiği ifade edildi. Öcalan, aslolanın bu çerçeve yasanın ruhuna ve içeriğine uygun yasal düzenlemeler ve pratik uygulamalarla hayatiyet bulmasını sağlamak olduğunu belirtti.

''2013 Newroz’unda başlattığımız sürecin arkasına koyduğumuz irade bütün ağırdan almalara ve tek yanlı dayatma eğilimlerine rağmen güçlenerek devam etmiştir” denilen açıklamada, "Öcalan, bundan sonraki süreçte tarafların sürecin ruhunu zorlayacak tutum ve davranışlardan özenle kaçınmaları gerektiğini bir kez daha vurgulayarak, özellikle hükümet ve Meclis’in zaman geçirmeden gerekli komisyonları ve izleme kurulu başta olmak üzere diğer yapılanmaları hayata geçirmelerinin elzem olacaktır."

Öcalan'nın, Rojava ve Kobanê’ye dönük hunharca saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirttiği açıklama şöyle devam etti, ''Başta halkımız gençlerimiz ve kurumlarımız olmak üzere bütün demokrasi güçlerini bu ölüm çetelerine karşı ulusal onurumuz için seferber olmaya çağırıyorum. Bu ölüm çetelerine kolaylık sağlayanlar, meydan verenler ve kullanmaya çalışanlar bu tutumlarının bölge barışı başta olmak üzere halkların geleceğini tehlikeye atmakta olduğunu bilmelidirler. Bu çetelere karşı sürdürdüğümüz meşru savunma hakkımız bütün demokrasi güçleri tarafından doğru anlaşılmalı ve savunma hakkımızı kullanmada kesinlikle tavizsiz davranacağımız bilinmelidir. Savunduğumuz sadece varolma hakkımız değil, bölgedeki bütün halkların ve inançların barış içinde özgür ve eşitçe yaşama hakkıdır." CİHAN

Yorumlar